IZVOR LjUBAVI


DOBRO
 
PrijemPortalRegistruj sePristupi

Delite | 
 

 Najlepša ljubavna pisma

Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći
AutorPoruka
Palma*
Aktivan clan
Aktivan clan
Palma*

Broj poruka : 11980
Datum upisa : 30.11.2012
Godina : 98
Lokacija : sunčana strana ulice

PočaljiNaslov: Najlepša ljubavna pisma   6/2/2013, 21:09

First topic message reminder :E da sam pozvana da učinim nešto veliko i trajno.
Kao da sam s tvojom ljubavlju spremna da savladam sebe samu, svoju nemoć, svoj strah i svoju nepokretnost.
Da ti kažem da senke koje me progone ove večeri imaju tvoje lice, i one koje su žive, i one koje su mrtve, i one koje su mi nanosile bol, i one koje su mi donosile radost.
Senke nekih mojih života prepoznajem, a željna sam ih kao što sam željna tvoje ljubavi, dodira, postojanja.
Volim te, znači tražiti smisao, biti spreman i otvoren.
Volim te, znači živeti istinu i drhtati pri pomisli na tebe. Zahvaljujem ti se na svemu ma koliko to trajalo.
Ljubavi, siromašni su oni koji nikada nisu voleli! Ja ne želim da te učim već da te volim, to je viši stepen saznanja. Ako veruješ u sebe, za posledicu ćeš imati nesalomivu savitljivost koja odoleva svakoj oluji.
Tako će ljubav i život biti jedno. Volim te, zaista te volim.
Znam da mi ne veruješ i misliš kako ću te i ja jednog dana izneveriti. Zapamti, moja ljubav izdržaće prevare, Izdržaće veruj, izdržaće. Tera me silna potreba za tobom.
Tada i moj život dobija smisao. Moja sudbina dobija nove oblike osmišljene tobom. Zbog tvoje ljubavi ti oblici imaće neprocenjivu vrednost. Zar mogu očekivati više? Trenutno jedino moja ljubav ima svrhu, jedino ona daje vrednost ovom pisanju, jedino to duboko osećanje pripadnosti tebi donosi smisao koji iako polako izlazi iz mene, ostavlja me isceđenu i nemoćnu ma koliko želela da te ljubim, da ponovo vodimo ljubav na vrelom pesku...
Željo, postojiš uzalud! Zašto pobogu, mogli smo na taj tajni put krenuti zajedno. Šteta, jer moja ljubav za tebe nije ništa. Ne znam više šta govorim, pokušavam da ti objasnim, opišem stanje u kome se nalazim.
Kako da ti opišem to stanje, taj mamurluk duše, taj instinkt i strepnju, to lutanje, to ponižavanje. Kako te ponekad mrzim, ne mogu da te se oslobodim,, da se odvojim, da poželim drugog čoveka, a opet samo tvoje lice za mene ima smisla. Ponekad sanjam, kroz snove preživljavam one dane dok si me valjda voleo. Nije teško biti rob onome koga voliš. Neću da te pitam zašto je to tako očigledno. Da bi samo uvećalo moj bol ponekad mislim kako je sve to jedan trenutak u vremenu, trenutak između dva udarca. Kao neki tren u kojem svest pritiska moje biće i cedi ga izvlačeći esenciju koja se zove ljubav. Ponekad postajem dosadna i sebi. Ljubav pa ljubav.
Ponekad se pitam odakle dolazi ljubav, Odakle snaga i ta nemoć istovremeno? Otkuda oblaci tvog lica sto me progone iz časa u čas.
Zašto si ti postojan u meni, zašto ne mogu da te odvojim od suštine mog života? Kako, zašto, nije dovoljno reći samo volim te.
Plašim te se, želim te i bojim se tebe, mrzim te i ubijam te svakodnevno, jer ti si moj strah i moja groznica i moje nemanje, moja ograničenost, i moja tupost i sve moje gluposti. i sva moja dela, i ti si istina, i ona duhovna osama iz koje prolaze reči čudesne kao putovanja. Kada kažem volim te pomislim na ono što čini ta reč, na sve ono što si živeo, što ziviš i što ćeč živeti.
Koliko samo može da nedostaje zadovoljstvo milovanja, neznosti..
Volim te u vremenu mnogobrojnih života znači pobediti smrt,,znači nadu i smisao života, puteve ka tebi..Možda je sadašnja ljubav u ovom životu način da se naučim patnji..Ovaj svet ponekad je surov, ponekad nisam u stanju da razumem, ponekad ga prihvatam, ne volim ništa što znam. Predosećam da ćeš otići, da će te tokovi života odvući od mene. Šta nam vredi traganje za sobom ako se izgubimo pre nego što smo sebe pronašli Na putevima života ne postoje prešice. To je jasna svetlost saznanja. Mogu. Odlazim od tebe. Spašavam te mog prisustva, moje komplikovanosti, mojih nesanica i prevelike ljubavi koja ti je prešla u dosadu..Ona je uvek nešto drugo od onog što trenutno mislimo da jeste. Od moje ljubavi mogu uvek očekivati više. Zašto želimo da je se oslobodimo? Zašto obuzima tuga i radost, dva različita osećanja istovremeno? Znam, odlazim od tebe ali ne od ljubavi moje. Razumeš njenu dubinu i moj bol.
Ovaj odlazak nije smrtna presuda za našu ljubav. Ponekad želim da ti predložim da kreneš sa mnom da delimo život koji je ostao. Ali osećam da bih pogrešila i uplašila te. Ja ne sumnjam u tvoju iskrenost, u sve što si mi podario za ovo vreme ljubavi. Sad znam odakle izvire ta ljubav i sa tom spoznajom mogu da odem na put znajući da ćeš zauvek biti uz mene, u ledenom trajanju bez bola, patnje. jednom trajanju koje ne iskupljuje blažene ali i ne kažnjava grešne. To je sve za sada, za jedan život, za delić drvenog vremena u kojem se obnavljaju sve moje radosti i sve moje tuge, Ti si zaista moja ljubav za sva vremena! (Tatjana Debeljački)


Nazad na vrh Ići dole

AutorPoruka
popovac

popovac

Broj poruka : 15433
Datum upisa : 30.11.2012
Godina : 64

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   26/2/2014, 01:10

Sve si sama rekla ,sve si kukavički isplanirala ,i sve si naivno
dječački htjela odigrati ! Računaš da ti je uspjelo ? Suviše je providno
da u tome ne vidim prave namjere ! Opet sam ja kriv što ti imaš noćne
more ,što želiš mene da se riješiš kako bi duhovno i moralno bila čista
! Suviše se dobro znamo ,samo nismo sa istom iskrenošču govorili sve
jedno drugome ! To ti je bila poslednja šansa da okaješ grijehe ,ali je
nadvladao tvoj kukavičluk i tvoja sebičnost ! Nisi se prema meni ponela
kao prema čovjeku vrednom pažnje ,ako ne i poštovanja ! Ja sam se
cijelo vreme preme tebi odnosio kao Ikoni mog života ! Ja nemam svog
Boga ,ti si mi njega zamjenjivala od maila istine ,ali to nisi htela ili
željela da uvidiš . Ponavljao sam to hiljadu puta ,ali uzalud !
Neznam, nisam više u ništa siguran, čak ni ono što sam smatrao svetinjiom
jer si me izdala na najbeskurpulozni način na koji to može samo žena
! Ako si mislila i vjerovala da ćeš me dotuć i osvetit se za
gadosti koje sam u samom početku našeg poznanstva napravio prema tebi
moram iskreno priznat uspjela si . Kako će stvari teči dalje ne
mogu predvidjeti ,ali sa sigurnošću ti mogu reći da neće po tvom planu
,jer i zadnji atom mojeg bića koji je vjerovao u tebe i kleo se ljubavi
prema tebi danas si pogazila ! Ostavila si me kao praznu lljušturu ,bez
sadržaja i osjećajnosti . Za divno čudo nisam suzu pustio ni čitajući
tvoj mail ,a ni pišući ovaj odgovor ! Čudno ,nemogu vjerovati samom sebi
,mora da je u meni nešto puklo ,što samo po sebi nosi loš znak !
Samo iz učtivosti i obzira prema tebi kao osobi prekršio sam one riječi od sinoć zbog načina kako si prekinula da neću više pisati ! Znam reći ćeš ništa novo to si i do sada radio ! Ako jesam onda je to bilo zbog iskrene .jubavi prema tebi ..... Sada je sve drukčije ,jer si to ti tako htjela ! Pozdrav.. @popovac
Nazad na vrh Ići dole
_Zana_

_Zana_

Broj poruka : 8809
Datum upisa : 04.08.2013
Godina : 54
Lokacija : Nedodjija:))

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   8/3/2014, 06:54

"Zhelim josh jedno proljece zagrliti jekom vlastitog sebe, u noci da te propupam bar josh jednom gazezi vrijeme (kao nekad rijechi).


Pre proljeca zhelim jesen da njom obojim dushe snene ispod kapaka da te zrelu berem josh jednom kad se zgreju grane zaljubljene (kao nekad mi).


Zhelim josh jednom da sa tobom podelim sva chetiri godishnja doba sem zime (zimu vec delimo).


Jesen (a lishce shumi ) i ja shumim sa njim od ljubavi i chezhnje da tvoje listove obojim.


Zhelim preobrazhaj.


(Da li je to mnogo za nas, za ljubav, za lishce)?..."
Nazad na vrh Ići dole
_Zana_

_Zana_

Broj poruka : 8809
Datum upisa : 04.08.2013
Godina : 54
Lokacija : Nedodjija:))

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   8/3/2014, 06:55

"Čeznem da se uselim u tebe, da ti postanem način i jedini mogući odraz onog najskrivenijeg u tebi.Da ti obojim svijet bojama ljubavi,
i da prepoznaš moj lik u svemu što vidiš.
Čeznem da ti kažem sve riječi koje sam godinama skupljala i čuvala, koje su postale dio mene i koje su jedini način da ti poklonim dušu.
I ljubav. Ljubav koja se svakim pogledom iznova rađa i ne umire. Ljubav, čija se veličina ne može otkriti, kao ni veličina svemira.
Ljubav, koja se riječima ne može iskazati.
Ali ipak čeznem da ti kažem sve riječi, iako mi je teško da se usudim da izrazim i ograničim tu neobjašnjivu veličinu na par možda besmislenih riječi.
Čeznem da tražeći sebe pronađemo jedno drugo. Da jedno u drugom otkrijemo ostvarenje naših želja. Da ispunjeni jedno drugim savladavamo prepreke na putu u neki novi svijet koji će dobiti ime naše ljubavi.
Čeznem… da i bez riječi shvatiš sve što želim da ti kažem."

Danica Radović
Nazad na vrh Ići dole
_Zana_

_Zana_

Broj poruka : 8809
Datum upisa : 04.08.2013
Godina : 54
Lokacija : Nedodjija:))

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   8/3/2014, 06:55

"...Moje su ruke rasute u vremenu...oči prostrte u prostoru izgubljenom od strane tvojih koraka...i konačno shvatam da sve je vještačko...Trebao sam da znam to još dok sam bježao od tebe... Način na koji mene danas nema je sramotan..da sam znao polijevao bih ti ruke vodom čim bi ustala...Iluzija je bila da sam se i dopadao sam sebi ovakav...kakav sam sad, a kakav sam bio i prije tebe...Ono što je za mene i bilo vrijedno u nekom trenutku...zbog čeg sam se jogunio...kao da s tobom gubim sve...sad gazim pod nogama kao bezvrijednu pojavu...Ne tjeraj me da doznam zbog čeg je to tako, jer da sam pametan, ne bih bio uobražen toliko da ostanem sam.."

L.
Nazad na vrh Ići dole
_Zana_

_Zana_

Broj poruka : 8809
Datum upisa : 04.08.2013
Godina : 54
Lokacija : Nedodjija:))

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   8/3/2014, 06:56

Ptico, izgubljena na mom dlanu... možda će nam Bog dati mira nakon svih ovih godina.. Moja dva lica i tvoje srce što se umorilo.... Bitka bez pobjede...put izgubljenih nemira....
....Nek snijeg zaveje sve sujete, sve ožiljke...oprostićeš ako si ona prava....

Sad sam na korak od dna, ptico malena...Nestaje sunca, nestaje ljubavi...bez tebe... I ostajem sam na ovom svjetu, tako da ne znam šta osjećam...а vjetar nosi, samo pitanje: Ko si ? Ptico, ko si? Možda svemir sam ? Ptico, nemam više šta da ti dam....

Nisi zadovoljna i ne trebaš biti, jer se nikad nisam ni trudio da ti zavirim u srce...da vidim sve tvoje boje ljubavi, svaki tvoj strah...a nemam ni izgovora što to ne učinih..

Ptico, izgubljena u mom stihu...u noćima bez sna....Pruži mi ruku kao oprost...možda tvoja ljubav poveže sve krhotine života mog...možda izbije zelena loza iz ostataka duše....Naša tuga je grijeh, da ne umijemo voljeti pa da budemo sami po kazni..da ne umijemo ljubiti pa da hodamo ovako isprazni....

I šta imam ja od tog, što će mi i oprostiti Bog, ako nećeš ti........
Oprostićeš ako si ona prava....

NN autor
Nazad na vrh Ići dole
_Zana_

_Zana_

Broj poruka : 8809
Datum upisa : 04.08.2013
Godina : 54
Lokacija : Nedodjija:))

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   8/3/2014, 06:56

Prodaja nevinosti...
" Aukcija je danas draga, dole niz drum prema Crnom moru. Čini mi se da si eksponat pod rednim brojem 13. Ne razumijem te, ne poznajem te više.....

Lagano, pod nogama, šušti mi jesen. Nazire se iza oblaka. Za koji dan će kovati zlato po krošnjama. Još malo pa godina.. Šta su ti dani, prolete pokraj tebe kao selice na jug i ne primjetiš ih....

Hladno je kao u novembru ovih dana. Kad kreneš, džemper boje masline obuci. Onaj u kom si me prestala voljeti, onaj koji mrzim iz dna duše, što sam ti poklonio u sumrak poslednje jeseni....

Ja ću do kraja voljeti svoju materijalnu neimaštinu i to što se neću moć natjecati za te’... Za eksponat pod rednim br.13.... Dovoljno je valjda što te obožavam ? ....Draga.... Pusti krv na jagodici i pređi preko usana, biće zanosnije... Samo trun preko obraza....

Vali se pjene negdje iza ovih planina, dole niz drum. Tamo je Crno more. Nikad moje oči neće ga vidjeti...Imam ja dovoljno crnine u sebi za par života, i strepnji koje se obrušavaju na me noću kao vali na hrid.. Ne treba mi još Crno more.... Šta je ono za moju dušu... Kap, obična kap....

Linjaju se riječi kad ih suvislo koristiš... Neću više moliti.... Neću više pisati.... Čemu kad ih zdrobe priglupi, sirovi, jadni stvorovi... Eno ih, kupuju te’... Bog je baš fulao kad ih je stvarao... Ne razumijem te, ne poznajem te više..... Draga...."
NN
Nazad na vrh Ići dole
_Zana_

_Zana_

Broj poruka : 8809
Datum upisa : 04.08.2013
Godina : 54
Lokacija : Nedodjija:))

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   8/3/2014, 06:57

Nesto, davno za Tebe napisano,

uvek dobijem neverovatnu inspiraciju, kad pomislim na Tebe. Kad tako ceznem mogao bih da pisem satima, danima, godinama.

Zelim te, zelim u svakom trenutku mog praznog i bezsmislenog zivota.
Iako sam svestan da nikada necu moci da Ti pridjem na blize od dva koraka u prolazu, iako znam da nikada necu pomirisati tvoju kozu, da nikada necu osetiti slatke usne tvoje na svom vratu.

Ipak mastam, ipak pisem.....

a tako bih Te voleo zagrliti oko struka, neznog, uzanog, da ti dodirnem svaki predalj tela, prislonim usne na nadlanicu, da poljubim Ti prelepe prstice.

Pisem, sanjarim i uzdisem ...misli me obaraju..
Uh, kako bih zeleo da je samo moja....Da je moja i Bozija...U meni ima toliko ljubavi prema njoj, da bih mogao da je volim bar dvesta godina vise.... Imala bi ljubavi, dovoljno da moze njom da se hrani...

A za osmeh, njen, da za osmeh njen...
koji izgleda kao sunce u smiraj dana, uvek siri neki mir i pozitivnu energiju na sve oko sebe.....da, ja bih isao do pakla i nazad

Vrativsi se iz misli prokapale su mi kapi suza na dlan. Svaku suzu sam pokupio prstima i zelim tebi u srce staviti... da osetis sve sto se skriva iza mojih muskih vrelih suza.

Koji san, koja slova, koji dan kad znam da ne mogu da Te imam

..... Nikad

by Dejan Kostić
Nazad na vrh Ići dole
_Zana_

_Zana_

Broj poruka : 8809
Datum upisa : 04.08.2013
Godina : 54
Lokacija : Nedodjija:))

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   8/3/2014, 06:57

Hej dragulju moj,

ako to jos ne znas, to je prava ljubav sto osecam za tebe, ne samo simpatija ili prosta draz. Da Ljubav, koja kroz moje telo tece kad pomislim na tebe, kad spavam, kad ustanem, govorim, telefoniram i kad zatvorim oci svoje.

Ti si sada ta osoba koja moze da me vodi, koja moze da mi stvori i lepa a i losa vremena zivota mog.

Mozes me i povrediti mnogo, a i dodirnuti strasno jer imas pristup svakom delu mojeg bica.

Imam poverenje slepo u tebe, svasta nesto bih za tebe ucinio. Snove svoje bih srusio za tebe jer si vrhunac, koji mogu da dostignem u zivotu. Vise od toga mi netreba, kao Sunce bez kojeg nemogu da zivim, kao vazduh koji disem

Puno reci a jos vise osecaja...volim te


SVI SMO TAKO DIVNI KAD VOLIMO !!
D.K.
Nazad na vrh Ići dole
_Zana_

_Zana_

Broj poruka : 8809
Datum upisa : 04.08.2013
Godina : 54
Lokacija : Nedodjija:))

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   8/3/2014, 06:58

Čini mi se da sam te morao voleti na bezbroj načina, bezbroj puta,
U životu nakon života, u dobu nakon doba, zauvek.
Moje opčinjeno srce je napravilo i iznova stvorilo ogrlicu pesama
Primi je kao dar i nosi oko vrata na svoje različite načine
U životu nakon života, u dobu nakon doba, zauvek.
Kada god čujem stare priče o ljubavi, to je stolećima star bol,
Ta stara priča o razdvojenosti ili zajedničkom životu,
Kao što uvek gledam iznova u prošlost, na kraju uvek ti iskrsneš
Prekrivač sjaja polarne zvezde koja isijava kroz tamu vremena:
Postaješ simbol onoga što se pamti zauvek.
Ti i ja plutamo na ovom mlazu koji dolazi iz izvora
Srca vremena ljubavi jednog prema drugom.
Igrali smo uz milion drugih ljubavnika, deleći istu
Stidljivu dragost zbog sastanka, iste potresne suze rastanka -
Stara ljubav, ali u obliku koji se rađa i rađa uvek iznova.
Danas je ta sila pred tvojim nogama, pronašavši svoj kraj u tebi,
Ljubav čoveka svih vremena, prošlosti i večnosti:
Univerzalna sreća, univerzalna tuga, univerzalni život.
Sećanja na sve ljubavi spajaju se sa ovom našom ljubavlju -
I pesme svih pesnika, prošlosti i večnosti.


Tagore
Nazad na vrh Ići dole
SolveigBroj poruka : 2117
Datum upisa : 26.12.2013

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   26/3/2014, 23:34

Prvi put sam na ovoj temi.
Mnogo zanimljivih stvari ima ovde.
Mnogo!

Moram i ja da napišem jedno ljubavno pismo, kad ozdravim. Nije mi baš neki stil, ali ću, nadam se, uspeti.
Nazad na vrh Ići dole
_Zana_

_Zana_

Broj poruka : 8809
Datum upisa : 04.08.2013
Godina : 54
Lokacija : Nedodjija:))

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   28/3/2014, 07:53

Draga moja!

Ako čekate pravi trenutak, velika je vjerovatnoća da ga nećete dočekati.

Ako se fokusirate samo na tuđe priče, vjerovatno nikad nećete drugima moći ispričati svoju priču.

Ako ste stalno zabrinuti i preplašeni, možda nikad nećete ostvariti svoje snove.

Ako stalno razmišljate o teškoćama, vjerovatno vam rješenja stalno promiču pred nosom.

Ako pokušavate iznenada napraviti ogroman napredak, vjerovatno nećete napraviti nikakav napredak.
Zato se pomerite i krenite prema meni!
Nazad na vrh Ići dole
_Zana_

_Zana_

Broj poruka : 8809
Datum upisa : 04.08.2013
Godina : 54
Lokacija : Nedodjija:))

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   28/3/2014, 07:57

Spušta se tiho veče čuje se zvona glas, žalosno pismo pišem rastanku ,došao je čas. U ruci mi drhti pero kao da me neko bije, predamnom je vlažan list papira, jer suzu za suzom lijem. Takvi će biti dani, u srcu će biti tuga, za rastanak naš ljubavi kriva je druga. Ne znam što misle o meni što sam ja za tebe bila al' za rastanak ljubavi kriva je druga. Ne znam što misle o meni što sam ja za tebe bila al' ja za rastanak nisam kriva. Voljeću još mnogo njih, gledat ću još mnogo slika al' uzalud "JER NA NJIMA NIKADA NEĆE BITI TVOGA LIKA".
Nazad na vrh Ići dole
Palma*
Aktivan clan
Aktivan clan
Palma*

Broj poruka : 11980
Datum upisa : 30.11.2012
Godina : 98
Lokacija : sunčana strana ulice

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   14/4/2014, 21:27

[You must be registered and logged in to see this image.]

Šta ću ja bez tebe?
Dani su sve duži, ali noći ni za minut nisu kraće. Ne znam šta ću od sebe kad nisi kraj mene, pa pišem pesme, a ni sa njima ne znam šta ću. Koliko god da su tužne ne liče na tugu koja je uz mene kad nisi uz mene. Koliko god da su ljubavne, nema u njima mrve ljubavi od ljubavi kojom pokušavam da te volim. Koliko god da su nežne, grube su naspram mojih dodira, pomoću kojih, kada si ovde, objašnjavam nešto što ne razumem, ali se radujem što svaka tvoja ćelija ima razumevanje za svaki moj pokret. Ne umem da te nemam, nekako sam slep, gluv i nem, nekako sam sam i glup, nekako nestrpljiv da se doljubimo i da kolutam očima kada me pitaš da li znam da me voliš. Između tvoja dva zagrljaja jedino mi tvoj zagrljaj treba. Između tvojih reči, nedostaju tvoje reči. Između tebe i mene ništa ne može stati, a toliko toga nedostaje. Ako srce sa tim ima veze,
(Goran Tadic)
Nazad na vrh Ići dole
Palma*
Aktivan clan
Aktivan clan
Palma*

Broj poruka : 11980
Datum upisa : 30.11.2012
Godina : 98
Lokacija : sunčana strana ulice

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   13/5/2014, 14:11

[You must be registered and logged in to see this image.]

Taman mi se učini da se mirim sa nemanjem tebe, a onda shvatim da će još mnogo vode obrazima proteći, dok se ne dogovorimo da treba da živiš u kutijici za sitnice, zaturenoj na tavanu, prekrivenoj prašnjavim sećanjem. Još uvek štrčiš u šumi drugih žena, kao Pančićeva omorika. Gledam te ponosno, kao da si iz mog dlana iznikla, kao da je moja zasluga što si stasala u najlepše zelenilo, u jedini orijentir, meni vidljiv gde god da sam. Jednom ćeš mi, nadam se, oprostiti što nisam neko bolji, kada te već ovoliko volim. Pokušao sam da te volim manje, ali to sa tobom nije moguće. Trudim se da ti ne pripišem baš svaku nesanicu, ali ne uspevam. Čim trepnem, sanjam te. Kako ti napreduješ sa zaboravom? Znam, teško je i žive zaboraviti. Ne brini, uspećeš, samo ne smeš zaboraviti da moraš da me zaboraviš. Pomoći će ti ružne uspomene. Ništa mi tvoje po zakonu ne pripada, a opet, sve tvoje je moje. Lopovska posla. Slažem dragulje uspomena, prebiram, prebrojavam, ali te ne trošim. Ne dam da te zaboravim. Da mogu kroz vreme da se vratim, ne bih se rodio. Da mogu da me nema, kao da me nije bilo, da ne moraš da se mučiš da me zaboraviš, niko srećniji od mene ne bi bio. Neka me nigde. Neka me nikad. Neka me, za tvoj spokoj, za tvoju sreću, da me nikad ne sretneš i ne zavoliš, da ne ostaneš upamćena kao Tadićeva omorika. (Goran Tadić)
Nazad na vrh Ići dole
Romanticna dusa

Romanticna dusa

Broj poruka : 3445
Datum upisa : 17.05.2014
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   1/6/2014, 22:24

Sve te nežne reči koje si mi šaputao ostaće zauvek urezane u mojoj duši. Nisam umela da te zadržim, a možda nisam ni imala prilike za to…

Hodao si mojim snovima mnogo pre nego što sam ugledala tvoje oči boje badema. Bio si san koji sam želela da doživim, ljubav koju nikada nisam osetila. Imala sam tako malo godina, a tako puno nade u prvu ljubav, sve te poljupce i uzdahe o kojima sam slušala.

Sa vrtoglavo visokim štiklama i suknjom bezobrazno kratkom, prišla sam ti rešena da ne prihvatim ne kao odgovor. Dragi moj, nisam ti te noći ostavila puno izbora. Bio si moj samo nekoliko minuta nakon što si me upoznao. Računala sam na tvoju slabost ka lepim ženama, na poznatu strast za avanturama.

Fino si me odmerio, od glave do pete, kao da razmišljaš da li je moja mladost vredna tvojih napora. Znala sam šta misliš: da nisam vredna truda, da ćeš sa mnom imati problema ako se zaljubim u tebe, da imam premalo godina da bih razumela tvoj način života. Ali nisi mogao da odoliš mojim nogama, dugoj kosi koju sam zbog tebe ofarbala u crno i pogledu mojih plavih očiju koji je prštao od neskrivene žudnje.

Ono što ne znaš je da sam se mesecima spremala za tu noć. Čekala sam taj trinaesti novembar sa samo jednim ciljem, da te osvojim i da budeš moj makar jednu noć, noć mog punoletstva.

Nikada ti nisam rekla koliko sam te volela jer nisam imala hrabrosti za to. Uspela sam da te prva poljubim, da rukama dozvolim da te bezobrazno dodiruju, dozvolila sam sebi da nakon seksa s tobom nestanem brzinom magle, ali nisam imala snage da ti priznam svoja osećanja.

Foto 1Nisam ti dozvolila da me dovoljno upoznaš. Uzimala sam ono što sam mislila da mi pripada, tvoje poljupce, vrele noći skrivene od tuđih pogleda i ukradene poglede u masi. Imala sam te sasvim dovoljno da poludim od neuzvraćene ljubavi. Bio si baš onakav kakvim sam te zamišljala, budio si u meni žudnju koju nisam umela da kontrolišem.

Volela bih da sam ti poverovala kada si rekao da me voliš. Mislila sam da je to samo još jedna tvoja igra, pakleni plan da me se što pre i što lakše zasitiš. Zato sam ti izmicala sve brže, praveći se nedostižnom, neuhvatljivom… Mislila sam da je to jedini način da budeš potpuno moj.

Sada znam koliko sam pogrešila. Umorio si se od jurnjave za mnom. Sada znam da si odustao, da nemaš više snage za moje dečije igrice, ali kasno je da bilo šta promenim. Sustigle su me sopstvene zamke, progutale me laži koje sam izgovarala i ja sam postala sam jedna u nizu onih koje si ljubio pa ostavio.

Još pamtim kako si mi u mraku hotelske sobe šaputao nežne reči. Sećaš se, bilo je to onda kada smo poslednji put vodili ljubav. Rekao si da sam najlepša, nežna poput lepirice, vatrena poput lavice. Pričao si mi koliko te uzbuđuje miris moje kože i dodir mog tela. Govorio si da uživaš u mom osmehu i mojim šalama, da obožavaš naše razgovore…

A sigurno nisi zaboravio kako sam se nakon tih reči pokupila i otišla, ostavljajući te samog i razočaranog. Ono što ne znaš, što nisi mogao da vidiš iza zatvorenih vrata hotelske sobe su moje suze i drhtaj mog tela, jer iako nisam želela da priznam sebi, znala sam da sam te, te noći, konačno izgubila
.

- See more at: [You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Romanticna dusa

Romanticna dusa

Broj poruka : 3445
Datum upisa : 17.05.2014
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   1/6/2014, 22:27

MOM SAVRSENOM

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kao miš na vetru, drhtim od tvog dodira, od tih neslućenih dubina u tvojim očima. Svaki je pogled za mene dodir, u njemu vidim tvoje ruke kako me zovu. Možda ne znaš sve treptaje moje duše i ne znaš koliko mi je stalo do tebe, ali sigurno osećaš kako moje telo zadrhti svaki put kada sam pored tebe.

Nisam te sanjala, nisam te čak ni tražila, jer nisam verovala da postojiš, ti, za mene savršen i jedan jedini. Oduvek sam verovala da je ljubav za one malo slabije, a da ono što meni treba nosi ime prijateljstva i dubokog razumevanja. Želela sam poštovanje, a ne zaljubljenost, ruku u ruci u obližnjem parku, a ne grozničave dodire od kojih koža bridi. Sve sam to smatrala mladalačkim ludorijama koje sam odavno prerasla. A, eto, sada sebi dozvoljavam ukradene uzdahe u mraku sporedne ulice.

Nisam više dete, i ne mislim da u meni čuči uspavana klinka. Ali kada me dotakneš prstima po obrazu, osećam se tako malenom i tako ludo zaljubljenom u svog idola. Mislila sam da vredi odrasti, biti jaka, uspešna i snažna žena, ona na koju se čitava četa mališana može osloniti. Ali sve što sada želim su tvoji prsti u mojoj kosi i poljubac mek, najslađih usana dar.

Da, sve si u meni uzburkao, promenio, ti, zavodniče sa dečačkim osmehom. Pokrenuo si buru osećanja, uspavanih i duboko sakrivenih, da ih niko nikad ne pronađe. Uspeo si da okreneš čitav jedan život naopačke.Čestitam, sada sam nepovratno zaljubljena u tebe!
- See more at: [You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Romanticna dusa

Romanticna dusa

Broj poruka : 3445
Datum upisa : 17.05.2014
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   1/6/2014, 22:30

Volela bih da sam te ranije srela. Ne bih sve ove godine uzalud potrošila na neke manje važne i neke totalno nebitne. Sada mi je teško čak i da zamislim da smo na početku. Ne može ovo srce da zaboravi sve prethodne ljubavi. Ostali su ožiljci da me podsećaju na prošle dane. Gorki porazi i po neko lepo sećanje. Ne mogu da se pravim kao da sve to ne postoji. Nisam dovoljno jaka da zaboravim, da krenem ispočetka. Nemam snage za novi pokušaj.

Tvoje su usne srele moje na putu sa kog povratka više nema. Nisam se dvoumila, nisam ni razmišljala, prepustila sam se osećanjima, koja su poput bujice nosila sve sa sobom. Samo me nekoliko koraka delilo od nedostižnog raja i moje najveće greške u životu. Bio si za mene zabranjen i to nisam smela da zaboravim ni jednog trenutka, ma koliko tvoji poljupci bili slatki, a reči nežne.

Ljubio si me snagom lava, sa željom koja je pretila sve da razori pred sobom. Ostale su reči, negde daleko u meni, neki glas koji me je uporno opominjao da se vratim. Prepustila sam se tvojim dodirima, znajući da sutra neće doneti ništa novo ni tebi, ni meni.

Da, znala sam te noći da za nas reč sutra ne postoji, da su sva moja obećanja data tebi, samo laž i da se nikada više nećemp sresti. Jer ti si prekasno ušao u moj život, u poznu jesen hteo si da doživiš proleće i ranjeno srce zapališ novom strašću. Žao mi je, dragi, ove su stranice već odavno ispisane…

A da sam te samo ranije srela, moje bi ruke grlile tebe i usne ljubile tvoje, dok bi srce volelo bez ljutih rana. Bio bi samo moj do kraja života, sve bih za tebe učinila. I ne bih se stidela ovih bora. Svaku bi znao napamet. Zajedno bismo stvarali uspomene, zajedno gradili budućnost i sa osmehom se sećali zajedničke prošlosti.

Eh, da sam te samo malo ranije srela…


- See more at: [You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
Palma*
Aktivan clan
Aktivan clan
Palma*

Broj poruka : 11980
Datum upisa : 30.11.2012
Godina : 98
Lokacija : sunčana strana ulice

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   18/6/2014, 22:23

Devojačko pismo

"Na današnji dan;
Dragi nešo!!!
Disi ti! Kako si! evo ja odlučila dati na pismeno zašaljem 1 dokumenat i svedočanstvo o moim osećanjima. Samo date obaveztimda mie danas dog sam mećala zimnicu u turšiu stigo 1 esemes tako da sam ga ja primila. Tue stojalo 1 svedočanstvo treće. osobe koa ima drud veći nego što ga imadeš ti te s toga te ja molim da ti ugradiš još 1 veći u suprotnom ću ja otići s njim tim 2. On se zove Rajko i jako je lep. Lep je ko ti ma isti ti al ima veći drud. Ima krupne oči i jako je osećajan. Ukoliko ja snjim odem a još neznam dal da idem il da nejdem moram ti reći da mie žao što sam ti ulila lažnu nadu. ako se ja venčam satobom a to će biti samo ako ti produžiš svoj drud. Ondak nema problema. Pojenta je u tome što sam juče dok sam odila šorom i terala prasice nanjivu a da me nevidi sveta opet uzela mou ljubičanstvenu muštiklu da me ni ko neprepozna a toe sve bilo juče a ni kako danas i tako dog sam odila potero me neki spoljašnji osećaj one trudnoće zatobom. Sve ovo ti pišem o moim ličnim osećanjima koa se tiču mene. Sobzirom da moa baja isistira na koleraciji odnosa izmedju tebe i mene ja te moram upoznati sanjom. Već sam te opisala njoj pa ona se razpitala potanko o kom je reč i zna SVE o tebi. Ona je inače poznata vračara u kraju ima i čarobnu kuglu i gleda u pasulj i u bob u karte u vece šolju i u običnu šolju ona, zna sve i proriče nam sudbinu, blistavu zaedničku budućnos u koliko ti poraste drud. Ja imam puno kerova i mačaka i volim životinje. Sasam zasvršila satiru o Jozefu K o onom čoveku štoe jako puno patijo da ga nisu ubili nedaj da ja tako patim. Znaš njega su strpali u aps na svoj rodjendan nebih ti bilo drago da i tebe uapse a i da ti i nie rodjendan imam ja izkustva satim jel mie kum Andrija srušijo čardak komšija arsi i nie imo para za oštetu a naštetijo je sat je radi toga u kape domu držu ga i drža će ga dok nepristane na društveno koriztan rat. Moram ti još zaopštiti da znadem kako se pravu bebe one se pravu kad 2 ljudi opšti. Samo da znaš ja oću 5 dece da me uveseljavaje kat budem baba. sat sam ja jedno 3 godine staria otebe al nadam se da ti to nimalo nesmeta. Ja kasam bila tvoi godina ugledala sam (sa dugosilaznim akcentom, prim.prev.) i zagledala (isto to) samo starie momke. Baš ti ona karirana košulja iztiče oči. Dragi Nešo učini ponešto za našu ljubav da se odstvari uz pesmu hit "umri draga i ja ću sa tobom kroz sanduke pružićemo ruke". Dal ti znaš kako je delfin sisar a ima i škrge dal znaš to da mi objasniš izvini al to me jako zanima jako me zanimaju sisari. Dal znaš slavka Bizimarka. On bih mogo da nam bude kum? Kase budem poradjala oću da ti želiš da budeš samnom. Aj love yu. Evo prilažem ti i pramen svoe duge kose da ga čuvaš za uvek u kutijici nekoj šarenoj jel ja volim šareno. Idem uzkoro na ispraćaj. Oš da tražim da mi metu 3 sarme u salvetu i malko supe u neku flašicu za poneti a ja ću reći dae za kera a daću tebi. Samo tebi. Rekni svojoj materi da sam ja od ugleda i da mie tata naftni gigant i daće i ona dobiti 3 pradla maice kase upoznamo. Lepo ćeš se ti udomiti kot mene reci joj da nebrine mlogo. Još 1 bitna stvar; ako nećeš više da mi šalješ esemesove i ako ne ćeš da ugradiš veći drud, odma da mi vratiš novce. Vrati moe novce vrati moj miraz jel ja neću da trpim da me neko izkorišćava jasam samo uverena i emacipovana dama te s toga neželim nikog čiji je drud malen. Žao mie ako se odlučiš na 3. variantu. Proćeš ko Atigona u Grčkoj tragedii bez moe ljubavi. Bićeš ko romeo bes svoe Djuliette. Obavezno mi piši odgovorno u obliku odgovora na mou kućnu adresu. Sanduče mi se nalazi više ulevo, tako rekni poštaru da se nezabuni i metni ime pošiljaoca i primaoca da slučajno moj otac koi je naftni gigant neotvori i kat sazna da se dopisujem satobom u obliku ljubavni pisama oboje smo j##### 2 ježa u ledja.
Zauvek tvoa daniela
Kees šećeru?"

Dodajte na ovakvo pismo i tri mirišljave sličice Kasandre i Ignasija, mnogo parfema, oblačiće sa porukama tipa "leti beli golub, leti belo pismo, zaljubljeni jesmo, al zajedno nismo", "beli narcis vene, a ti nisi kraj mene", "ti si šećer, ja sam med, zajedno smo sladoled"...otiske usana koje su temeljno NAKARMINISANE jarkocrvenim karminom, pramen kose prilepljen nekim šugavim selotejpom...


[You must be registered and logged in to see this image.]

Nazad na vrh Ići dole
Palma*
Aktivan clan
Aktivan clan
Palma*

Broj poruka : 11980
Datum upisa : 30.11.2012
Godina : 98
Lokacija : sunčana strana ulice

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   18/6/2014, 23:18

Evo šta je djevojka napisala momku kada je saznala da je prevario

Raskidi su za većinu veoma neprijatna iskustva, a ako partner sazna da ga je voljena osoba varala to dodatno pogoršava cijelu situaciju.

Jedna djevojka je slučajno shvatila da je dečko vara, pošto je on zaboravio da se izloguje sa svog Facebook profila. Ostavila mu je poruku na papiru:

“Hej, dragi! Pogodi ko je ostao ulogovan na Facebooku i dobio poruku od Kelsi?Da! Ti! Ali ne brini, nisam razbila ništa. U stvari, bila sam toliko dobra da sam spakovala tvoje stvari! Čak sam osmislila i super igru, budući da znam da voliš da tražiš (kao na primjer druge devojke). Evo kako ćeš naći svoje stvari!

*Tvoja odjeća je na mjestu gdje smo se prvi put upoznali!
*Tvoje video igre su na mjestu gdje smo se prvi put poljubili!
*Tvoj laptop je na mjestu gdje smo prvi put zajedno kupili video igru!
*Tvoj televizor je tamo gdje smo prvi put “otišli do kraja”.
*Sve ostalo, uključujući fotografije dvije posljednje godine naših života je kod Kelsi!
*Zabavi se! O, i iako ja nisam ništa razbila, ne mogu da garantujem da nešto od toga neko drugi neće prvi pronaći! Sretan lov!”.
Nazad na vrh Ići dole
popovac

popovac

Broj poruka : 15433
Datum upisa : 30.11.2012
Godina : 64

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   18/6/2014, 23:51

Pogledaj vreme.
Sada je tek neki minut posle pet i ja sedim u jednoj maloj sumnjivoj kafani u Predgrađu Siska i ispijam jutarnju kafu.
Kapci su mi teški i imam strahovitu potrebu za snom.
Ne čudi, neprospavana noć je iza mene...
A posle takve noći ni u šta više nisam siguran.
Ponajmanje u to koji od nas dvojice ovo piše...
@popovac ili ja - dva lica jednog negativca...
Ma, nebitno...
Koji god da je poželeće ti miran san i lagan ugodan dan .
Mirno sanjaj, najdraža ,ali ipak nekoga drugog, sretna ženo...
V:M
Nazad na vrh Ići dole
SolveigBroj poruka : 2117
Datum upisa : 26.12.2013

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   19/6/2014, 00:52

popovac ::
Pogledaj vreme.
Sada je tek neki minut posle pet i ja sedim u jednoj maloj sumnjivoj kafani u Predgrađu Siska i ispijam jutarnju kafu.
Kapci su mi teški i imam strahovitu potrebu za snom.
Ne čudi, neprospavana noć je iza mene...
A posle takve noći ni u šta više nisam siguran.
Ponajmanje u to koji od nas dvojice ovo piše...
@popovac ili ja - dva lica jednog negativca...
Ma, nebitno...
Koji god da je poželeće ti miran san i lagan ugodan dan .
Mirno sanjaj, najdraža ,ali ipak nekoga drugog, sretna ženo...
V:M

Vidi, vidi ti ovo!

Bravo, popovac!
 🇳🇴 
Nazad na vrh Ići dole
Palma*
Aktivan clan
Aktivan clan
Palma*

Broj poruka : 11980
Datum upisa : 30.11.2012
Godina : 98
Lokacija : sunčana strana ulice

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   19/6/2014, 19:34

Pismo bivšem

Ma, jeste, ti si najlepši, najbolji, sve umeš, sve znaš, ti radiš i kad spavaš, kad nešto treba da se uradi danas, ti to uradiš juče, gde ti staneš-tu trava ne raste, stvaraš usedelice, nabijaš komplekse niže vrednosti ostalim smrtnicima, postavljaš standarde, otkrivaš lek za rak...Ma, ti si sam sebe rodio, ti si svoja mama! I tetka-ujedno! Ti si, bre, savremena verzija Ljovisninog Orinoka! Mačo paralela Ivana Bosiljčića! Možeš da poljubiš svoj lakat.
A što se mene tiče-i svoju cenjenu zadnjicu.
Iš, more!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------[You must be registered and logged in to see this image.]
I ja bih veoma rado tresnula šamar onom bivšem MM-MS ali on nema obraza...

Eto ti bedniče jedan... da, bednik si jer si siromašan u duši! Ma ti nemaš dušu.

Dobio si šta si tražio, izgubio si me... zauvek si me izgubio... sećaš se kada sam ti pre par meseci rekla "pazi šta želis da ti se nebi ostvarilo" ?

E, pa o ovome sam ti pričala... šta ti je trebalo da me tako lažeš? Mislio si da sam glupa? Idiote, pa dopisuješ se s njom preko neta... Znaš da komp poznajem kao svoj dlan... da, mogla sam ladno da ti hakujem profil i da vidim sve... ali nisam, znaš zbog čega? Jer bi me bolelo i možda ne bih donela ovu odluku da te isteram iz svog života kao nasmrljivije đjubre!  Ali Bog me je naterao da pogledam tvoj mail. Da, Bog... jer si se previše ogrešio o nekog ko te je jako voleo... nekog na koga si uvek mogao da se osloniš...

Sećaš se kada su te jurili zelenaši i pretili? Drugovi su otišli jer su se bojali za sebe, ja sam ostala.... kad nisi imao šta da jedeš, ja sam donosila iz moje kuće... al' eto, kome nudiš prst, tražiće šaku... a ti si otkinuo celu ruku...

Ne, ne mrzim te... nisi ti toliko vredan da bih trovala dušu zbog tebe... da bih se ogrešila pred Bogom...

Sve kazne ovog sveta nisu ništa naspram božije! Zapamti to... on ce te kazniti...

Sad nek ti je sa srećom sa njom... ona je klinka 17 godina... za 5 dana ce naći "novu prvu ljubav" a ti ćeš ostati sam...

Nikada nemoj da ti padne na pamet da me potražiš... neću biti tu ni da dopuziš kao mala beba...... samo ću da ti bacim koru starog hleba na pod kao džukeli jer to i jesi....to zasluzujesš..... ja ću naći novog dečka koji će me sigurno vise poštovati, jer ja znam da volim i cenim ljude..... a ti ćeš ostati sam ili sa nekom od onih kafanskih konobarica s kojim si me varao... goni se iz mog života, jadniče....

P.S. Au, ovo kao da je pisalo moje drugo Ja...  hahhahahhaaa 
Nazad na vrh Ići dole
Tojota

Tojota

Broj poruka : 2191
Datum upisa : 09.10.2013

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   19/6/2014, 22:31

Oh! Moja draga, nisam mogao ni da spavam, ni da radim. Utonuo u osecanja te veceri, rekao sam ti bezbroj neznosti.
Oh! Ti imas bozanstvenu dusu za koju covek ostaje vezan citavog zivota. Duso moja, ti si, iz ljubavi, otkrila divni jezik ljubavi, sto je odmah oteralo tugu, neprijatnost, voljeni andjele, ne zamracuj nikakvom sumnjom nadahnuca ljubavi. Tvoja umiljata neznost bio je samo njen tumac. Ne misli da mozes biti uporedjena ma s kim. Ali, moja voljena, moj nebeski cvete, ne shvatas li sav car i svu istinu da siromah pesnik moze biti pogodjen tim sto je pronasao isto srce, sto je voljen preko svojih nada? Moja obozavana, da za tebe me je odgojilo najneznije i najmilije zensko srce...
Dragi, veciti idole moja lepa i sveta vero, znam koliko uspomene na neku drugu ljubav moraju vredjati ponosnu i neznu dusu. Ali ne govoriti tebi o tome znacilo bi oduzeti ti neizrecive dusevne praznine, ljubavne radosti. Postoje takve slicnosti, osecanja i duse da sam na njih ponosan zbog tebe i da ne znam da li sam u njoj voleo tebe. Zatim, uzasna ljubomora me je toliko navikla da mislim otvorenog srca, da sve kazem onoj u kojoj zivim, da nikad ne bih mogao da ti sakrijem ma i jednu misao. Ne, moje srce si ti!

Da, tebi je sve dozvoljeno. Reci cu ti prostodusno sve ono lepo sto pomislim, a i rdjavo. Ti si jedno ja, lepse i milije.

Moja ljubav nema vise ni manje egzaltacije, niti ma cega zemaljskog. Oh! Moja draga, to je andjeoska ljubav, uvek na istom stepenu jacine. Osecati, dodirnuti tvoju ruku ljubavi, ruku punu neznosti, ponosnih osecanja, cujes li, andjele moj, toplih, dobrih, strasnih; ta ruka, glatka i meka od ljubavi predstavlja isto toliko srecu koliko i tvoje medeno i zarko milovanje...

Jedan poljubac, na tvoje drage usne, te nevine usne koje jos nemaju uspomena bice skoro amajlija za ljubavne zelje, kad bude sadrzavao sve neznosti ljubavi. Nas siroti poljubac, jos lisen svih nasih radosti, ide samo tvom srcu, a ja bih hteo da on obuhvati celo tvoje bice...

Moja draga Evo, nikad ne sumnjaj u mene, ali jos manje u sebe. Kod tebe, u tvojim pismima, u tvojoj ljubavi, u njenim izrazima ima neceg vise, ne znam cega, nego u onim pismima i izrazima koje sam smatrao nedostiznim
Ali, drago blago, ti imas nebesku dusu kakva se samo moze zamisliti, i imas zanosnu lepotu. Boze, kako da ti kazem da sam opijen tvojim i najmanjim dahom...

Budim se srecan sto te volim. Lezem srecan sto sam voljen. To je zivot andjele...
Hiljadu poljubaca, i neka svaki sadrzi hiljadu neznosti za tebe, kao oni juce za mene.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
Romanticna dusa

Romanticna dusa

Broj poruka : 3445
Datum upisa : 17.05.2014
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   21/6/2014, 14:10

Napoleon Žozefini

“Od kako sam te ostavio, konstantno sam u depresiji. Za mene je sreća biti pored tebe. Stalno i iznova u sećanju oživljavam tvoje zagrljaje, suze, nežnu brižnost. Draži neuporedive Žozefine raspaljuju stalan i živi plamen u mom srcu. Kada ću, oslobođen svih briga i stega, moći da provodim sve vreme ovog sveta sa tobom, kada će mi jedina obaveza biti da te volim, i da razmišljam samo o sreći govoreći o njoj i dokazujući je tebi?”[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
Romanticna dusa

Romanticna dusa

Broj poruka : 3445
Datum upisa : 17.05.2014
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   21/6/2014, 14:13

.. MOJE I SAMO MOJE !!!

Pišem ovo pismo tebi koja si ispunila moje srce beskrajnom ljubavi, ceznjom za zagrljajem koji mi stoljecima nedostaje. Proslo je mnogo vremena od kada sam posljednji put pogledao tvoje duboke oci u kojima je uvijek bila iskra onoga za cime sam tezio u proslim zivotima. Princezo moja, ne postoje rijeci koje ovaj papir moze oslikati, ne postoje rijeci koje mogu opisati moja osjecanja, od kada znam da postojis.
Dugo vremena sam proveo u hladnim sumama, cekajuci tvoj glas. Vjesnici vremena, donosili su mi poruke da budem strpljiv, da te cekam, kao sto si ti nekada čekala mene. Samoća mi je uvijek iznova davala snagu za novi dan, uvijek iznova podignut iz pepela, postojao sam sve sigurniji da ce mi ptice donijeti tvoj glas. I sada sjedim sam, pored prozora kuce u koju me je sudbina poslala da godine koje prolaze provedem u zelji za tobom, i tvojim srcem. Godine koje su uvijek iznova davale nadu, crpjele snagu mog duha, koji je nekada, samo zbog tebe, bio duh koji je plovio medju zvjezdama, sazvjezdjima koje su samo tvoje ruke znale napraviti.
Kolika je moja sreca od kada znam da postojis, malo je rijeci koje je mogu opisati. Beskrajna kao moja ljubav prema tebi, kao svemir kraj kojeg sam provodio sve ovo tesko vrijeme, sam bez ljubavi i ohrabrenja. Koliko su samo moje oci prolile suza mastajuci o proslim danima, godinama koje smo zajedno proveli, cekajuci uvijek iznova momenat kada ce se nasi pogledi sastaviti, kada ce se nase usne spojiti i kada ce poteci suze radosti, kada ce nas obuzeti ona strahovita jeza od koje nekada nismo mogli spavati jedno bez drugoga, pomisljajuci uvijek na najgore.
Da li cu ponovo vidjeti moje Sunce? Da li cu se poslije velikih bitaka i putovanja vratiti ziv i zdrav? Svaki put iznova, kada bih odlazio, u zivotu me je drzala samo tvoja suza koju si pustala. Kada smo se razdvajali osjecao sam prazninu sto odlazim, sto se mozda nikada necu vratiti.
Andjele moj, poslije toliko godina cekanja i putovanja kroz vrijeme i prostor, shvatio sam da nijedno more nije veliko kao moja ljubav prema tebi, da nijedna vojska nije jaka kao veza izmedju tvog i mog srca. Da nista nije beskonacno veliko, koliko je veliko ono sto osjecam prema tebi.
Mislim na tebe svaki dan, kao sto majka misli na svoju djecu, kao sto zedna zemlja misli na kisu. Zelja da te zagrlim, ponovno je svakim danom sve veca, ali ljudi su smislili granice, koje moje srce ne poznaje kada si ti u pitanju. Pa i ako imas nekoga, ko te tjesi i pokusava razumjeti, cuvaj ga, ali znaj da te nitko nece voljeti kao ja, da te nitko ne moze razumjeti kao moje srce. Jer, ja sam siguran da me niko nece uciniti sretnim koliko si mogla ti nekada davno, da niko ne moze da razumije sve one teske rijeci koje si slusala kada mi je bilo tesko, kada sam ostajao bez prijatelja, kada sam ostajao bez nade. Jedina moja i sada sam sam. Cekam dan kada cu te opet vidjeti. Kada cu opet osjetiti sve sto sam nekada osjecao......
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   

Nazad na vrh Ići dole
 
Najlepša ljubavna pisma
Nazad na vrh 
Strana 6 od 8Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
IZVOR LjUBAVI :: KNJIŽEVNOST :: PROZA-
Skoči na: