|
| PREPORUČITE KNJIGU | |
| | Autor | Poruka |
---|
Palma* Aktivan clan
Broj poruka : 11980 Datum upisa : 30.11.2012 Godina : 103 Lokacija : sunčana strana ulice
| Naslov: PREPORUČITE KNJIGU 11/2/2013, 20:45 | |
| Milenijum trilogijaKad je pre šest godina Stig Lašon, ugledni švedski novinar, odneo prvi tom serijala Milenijum na pregled kod izdavača, verovatno nije ni sanjao da će njegov roman pokrenuti fenomen poznat u Evropi kao milenijumanija. Popularnost trilogije učinila je Stiga Lašona najčitanijim evropskim piscem u 2008. i 2009. godini! Knjige iz trilogije Milenijum prodate su u preko 26 miliona primeraka u više od 40 zemalja. Trilogiju Milenijum sačinjavaju knjige: - Muškarci koji mrze žene - Devojčica koja se igrala vatrom - Kula od karata [You must be registered and logged in to see this image.]Priznaću da kada sam prvi put pročitala opis ovih knjiga nisam ni slutila koliko ću biti očarana. Zaista nisam mogla da ih ispustim iz ruku do samog kraja. Mračna podjednako koliko i uzbudljiva priča o sumornom životu jedne osobe koja se bori za jedan cilj: pravo da živi svoj život kako želi, začinjena misterijama prošlosti vodi od jednog do drugog zapleta, uvlači u neizvesnost. Začarao me je krug spletki, afera, strasti, mržnje… Zastrašujuće precizno predstavljena slika najgorih ljudskih osobina koja isuviše podseća na stvarnost. Svet je surov i nepravedan. To znamo odavno. Ova trilogija je svedok tome. Po ovim romanima su 2009. godine u Švedskoj snimljeni i filmovi, i to: - The Girl with the Dragon Tattoo (u originalu: Män som hatar kvinnor) - The Girl Who Played with Fire (Flickan som lekte med elden) i - The Girl Who Kicked the Hornet's Nest (Luftslottet som sprängdes) koji spadaju u sam vrh savremenih neholivudskih trilera. Glavnu ulogu u njima tumači mlada Noomi Rapace (rođ. 1979. god.), koju su ovi filmovi izbacili u sam vrh evropskih mladih nada. Iako film nikada ne može zameniti knjigu, NAKON ŠTO PROČITATE KNJIGE, obavezno pogledajte i njihove ekranizacije, a naročito prvi deo, koji je pokupio gomilu nagrada, na mnogim, tematski sasvim različitim, svetskim festivalima (među ostalima i BAFTA nagradu za najbolji film neengleskog govornog područja 2011 god.). Nećete zažaliti. | |
| | | M&D
Broj poruka : 1455 Datum upisa : 17.03.2013 Lokacija : Izmedju jave i sna
| Naslov: Re: PREPORUČITE KNJIGU 25/3/2013, 17:45 | |
| preporucujem dobar link na kojem elektronski mozete da citate knjige,ima zanimljivih obavezno je posjetite [You must be registered and logged in to see this link.] | |
| | | M&D
Broj poruka : 1455 Datum upisa : 17.03.2013 Lokacija : Izmedju jave i sna
| Naslov: Re: PREPORUČITE KNJIGU 26/3/2013, 13:47 | |
| Moulin Rouge-Pierre La Mure
Moulin Rogue roman je o životu slikara Henria de Toulusea-Lautreca, koji je proživio, iskusio i stvorio više nego većina ljudi u dvostruko toliko godina. Tu činjenicu uočio je i autor romana koji sa svojom knjigom pruža čitatelju romansirani životopis tog napaćenog genija.
| |
| | | _Zana_
Broj poruka : 8809 Datum upisa : 04.08.2013 Godina : 60 Lokacija : Nedodjija:))
| Naslov: Re: PREPORUČITE KNJIGU 6/8/2013, 06:19 | |
| ..poshto je sezona godishnjih odmora ,ja cu vam preporuchiti par beletristike..
1.Americhki dervish-Ayad Akhtar 2.Lovac na zmajeve-Haled Hoseini 3.Poslednja kashmirska ruzha-Barbara Kleverli 4.Idi vreme je-Marija Jovanovic 5.Grobar Feofan i josh po neko-Dragisha Kalezic 6.Koliba-Vilijam Pol Jang 7.Duga ,mrachna chajanka dushe-Daglas Adams 8.Nevin chovek-Dzordz Grisham 9.Tragedija genija-Vladimir Stanojevic 10.Izvjestan osmeh-Sagan | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: PREPORUČITE KNJIGU 8/6/2014, 22:17 | |
| Samo budi ovde by Gijom Muso | |
| | | Palma* Aktivan clan
Broj poruka : 11980 Datum upisa : 30.11.2012 Godina : 103 Lokacija : sunčana strana ulice
| Naslov: Re: PREPORUČITE KNJIGU 1/7/2014, 21:33 | |
| Top 10 knjiga uz koje ćete uživati ovo leto
Leto, kao sinonim za bezbrižnost i opuštanje, zaslužuje i takva štiva. Stoga je maštovita Wannabe Magazine ekipa otkrila koje su knjige savršene za leto.
- Jojo Mojes (Jojo Moyes), “Tu sam pred tobom” (Najduhovitija knjiga 2013. godine)
- Jojo Mojes (Jojo Moyes), “Tu sam pred tobom” (Za čitanje neophodno: paket papirnatih maramica i slobodan dan)
- Sesilija Eren (Cecelia Ahern), “Kao nikad u životu” (Sesilija Eren, kao i uvijek, oduševljava)
- Sara Rajner (Sarah Rayner), “U jednom trenu, jednog jutra” (“U jednom trenu, jednog jutra” – život se promijeni iz korijena)
- Vilijam P. Jang (William P. Young), “Prekretnica” (Ako ste voljeli “Kolibu”, voljet ćete i ovu knjigu)
- Sara Edison Elen (Sarah Adisson Allen), “Čarobni vrt” (Za najfinije stvari u životu ipak je potrebna mrva čarolije)
- Pol Tordey (Paul Torday), “Lov na losose u Jemenu” (Originalno, dirljivo i duhovito)
- Megi Ferel (Maggie Farrell), “Ruka koja je prva držala moju” (E, pa, sigurni smo kako ćete poželjeti držati je zauvijek u rukama)
- Mer Kej Endruvs (Mary Kay Andrews), “Ljetna ljubav” (Kako pronaći sreću ako se jednom izgubi?)
- Sara Vinman (Sarah Winman), “Kad je bog bio zec” (Knjiga o ljubavi i mnogo više od toga)
P.S. Ako pročitate neku knjigu od navedenih, molim vas, napišite svoje utiske... čitati ili ne. | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: PREPORUČITE KNJIGU 5/7/2014, 19:47 | |
| Sneg by Orhan Pamuk Tigrova zhena by Tea Obreht...preporuka za obe knjige.. ..osvrnucu se na tigrovu zhenu jer pretpostavljam da ste za orhana svi chuli..knjiga je jako uzbudljiva,chudo od lepote i mashte.. Radnja seb deshava kada Natalija,mlada doktorka pokushava da otkrije istinu o smrti svog dede negde na Balkanu.Prisecajuci se njegovih pricha,njihovim tragom pokushava da otkrije da li je umro tragajuci za besmrtnim chovekom..nastojeci da shvati zbog chega bi se chovek koji je racionalan i sam lekar upustio u takvu potragu.. | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: PREPORUČITE KNJIGU 12/2/2015, 12:19 | |
| ..postoje knjige za odrasla i knjige za decu ali i one za sve generacije,takva je knjiga "Utochishte za bajke"..ima 5 tomova ali se chita u dahu..toplo je preporuchujem,kako vama dragi forumashi,tako i vashoj dechici ili mladim rodjacima. | |
| | | dadojović
Broj poruka : 9 Datum upisa : 05.11.2018
| Naslov: Re: PREPORUČITE KNJIGU 6/11/2018, 21:05 | |
| Neke od knjiga koje bi preporučio za pročitati,uz neke od ovdje već spomenutih poput trilogije Milenijum su:VODORIGA Andrew Davidson,TRINAESTA PRIČA Diane Setterfield. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: PREPORUČITE KNJIGU | |
| |
| | | | PREPORUČITE KNJIGU | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
Ko je trenutno na forumu | Imamo 10 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 10 Gosta :: 1 Provajder
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 236 dana 26/10/2024, 09:40
|
BLOKADA KOPIRANJA | Zabrana kopiranja |
|