|
| Pažnja | |
| | Autor | Poruka |
---|
trag
Broj poruka : 2758 Datum upisa : 13.07.2013
| Naslov: Pažnja 22/8/2013, 09:38 | |
| Ljudima slicnim meni (radoznalim poput majmuna) lako je rasuti pažnju... (posledica - svaštarenje - u svemu po malo, u retko čemu dovoljno). Zbog ovog što napisah, odnosno iskustveno dobro znam da je usmeravanje pažnje na prioritetne stvari, i u materijalnoj i u psihičkoj sferi vrlo važno, zato što je pravilno usmerena - plodonosna u obe ove sfere i jedan od načina najboljeg utroška energije, zar ne? Izgleda da to dobro znaju čelnici skoro svih ljudskih grupacija oduvek i to znanje koriste da masama raspu pažnju, po modelu - "hleba i igara" i sl., zbog čega čak i ne razmišlja o bitnim stvarima, pa otpada rizik da progleda, pažnju i potom delovanje - usmeri na pitanja od suštinskog, najznačajnijeg uticaja na njen život (forsiranje najrazličitijih vidova zabave, raznovrsnih podela, ličnog izgleda, ljudskih tragedija, katastrofa... svega na šta se prirodno i neprirodno "lepimo" i bespotrebno zameramo i delimo, bez razmisljanja, kao mušice u letu. (mora doći vreme kad to neće prolaziti, inače nas nema - samo cist zombi). O sebi napisah, kako to funkcioniše kod Vas, a? | |
| | | popovac
Broj poruka : 15823 Datum upisa : 30.11.2012 Godina : 70
| Naslov: Re: Pažnja 22/8/2013, 10:17 | |
| Moram priznati da zbog načina življenja i površnog posmatranja svakodnevni stvari i događaja,promiču mi mnoge "sitnice" da ih i ne zabeležim u svojim razmišljanjima .Dugujem ti zahvalnost što nekim temama koje potenciraš skrećeš moju pažnju na nih ,a prošle bi i prolaze ne zapaženo .Baš u grču svakodnevnog života koje nameću pojedinci ili prestavnici skupina čovjek ogugla pa bez neke racionalne selekcije odbacuje u đuture sve.....pa se dešava da i biseri odu pred svinje. Porazno ali istinito i sam sebi ponekad udjelim negativnu lekciju takvom odnosu i što je još drastičnije takvom ponašanju .Davno sam sebe opredjelio,nećeš biti pokusni kunić za bilo što novo ,moderno ,avangardno , ili slatkorečivo ,bez obzira ko iza toga stajao i kakvim srestvima. Tema na koju ću se sigurno vratiti... | |
| | | popovac
| Naslov: Re: Pažnja 27/11/2013, 11:29 | |
| U jednom razgovoru ,od pre neki dan ,dugogodišnjoj prijateljici rekoh Ima li nešto što u razgovoru nismo dotakli a da si od mene to očekivala ? Nekoliko je trenutaka razmišljala ,a onda mi je koroz osmjeh rekla..... ima ,ima nikada mi nisi objasnio zašto nikada smnom nisi počeo priču kao sa ženom (ženkom ) i gde je skrivena ta tvoja "kočnica" ? Tada sam ja tražio predah u razmišljanju... Rekoh poslat ću ti mail i potanko objasniti ! To posle podne poslao sam joj mail... evo kopije : [You must be registered and logged in to see this image.] Možeš li mene zamisliti kako ti o0vo obečavam kao stvarnost ? Ako možeš samo mi reci i ja obečajem da ću nastaviti baš u ovom stili ,za koji tek sada otkrivam da imam talenta .. Pozdrav @popovac. | |
| | | _Zana_
Broj poruka : 8809 Datum upisa : 04.08.2013 Godina : 60 Lokacija : Nedodjija:))
| Naslov: Re: Pažnja 3/12/2013, 12:16 | |
| ..shta znam..valjda svakome treba paznja a shto se tiche obracanja paznje na tudje probleme,msm da sam tu milosrdna,dovoljno..a shto se tiche rasipanja paznje na vishe stvari,tu sam poznata,pa ja sam blizanac:))..to sve govori | |
| | | Miculy
Broj poruka : 1733 Datum upisa : 01.02.2013 Lokacija : Severno, severnije
| Naslov: Re: Pažnja 3/12/2013, 21:33 | |
| Procitah postove iznad. Pa lepo......... lepo je kad je neko toliko pazljiv. Ali mislim da nam popovac duguje kopiju maila koju je najavio u postu. | |
| | | popovac
| | | | Miculy
Broj poruka : 1733 Datum upisa : 01.02.2013 Lokacija : Severno, severnije
| Naslov: Re: Pažnja 3/12/2013, 21:47 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pažnja | |
| |
| | | | Pažnja | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
Ko je trenutno na forumu | Imamo 86 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 86 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 236 dana 26/10/2024, 09:40
|
BLOKADA KOPIRANJA | Zabrana kopiranja |
|