Palma* Aktivan clan
Broj poruka : 11980 Datum upisa : 30.11.2012 Godina : 103 Lokacija : sunčana strana ulice
| Naslov: MOĆ UMETNOSTI 15/3/2014, 09:23 | |
| Nikada na prvi pogled nećete pogoditi šta je zaista na ovoj fotografiji! Većina ljudi bi na ovu fotografiju odreagovalo sa: "Lepa fotografija papagaja", međutim ...Kreiranje ovog fenomenalnog bodi pejntinga trajalo je čitave četiri nedelje. Autor je bivši svetski šampion u bodi pejntingu, 35-godišnji Johanes Stoter. Na prvi pogled ono što vidimo na ovoj fotografiji je tropski papagaj, međutim, tek dobro oko uz malo napora može da uoči da je u stvari u pitanju žena koju je je Stoter tako dobro oslikao da iluziju predstave papagaja čini izuzetno vernom na prvi pogled.
Stoteru, koji trenutno živi u Italiji je bilo potrebno četiri nedelje da osmisli i ostvari ceo projekat, a za samo slikanje po telu ove atraktivne mlade žene bilo mu je potrebno četiri sata. Sledeći sat mu je bio potreban kako bi je pravilno pozicionirao i time dobio ovu savršenu fotografiju.
Njena leva noga predstavlja rep, a povijena leva ruka preko glave kljun papagaja, dok njena desna noga i ruka predstavljaju papagajeva krila.
- Nimalo nije bilo jednostavno odraditi čitav ovaj posao, objasniti modelu kako da zauzme poziciju i da učinimo što vernijom sliku ptice. Koliko je bilo njoj teško da drži jednu istu pozu dugo vremena, isto toliko je i meni bilo komplikovano da uhvatim što verniji momenat foto kamerom. Konačno, vrlo sam srećan onim što smo postigli. Čak i dosta mojih prijatelja koji znaju čime se bavim nije uspelo da na prvi pogled prepozna da na ovoj fotografiji nije pravi papagaj. Kada su i spazili kako treba bili su zapanjeni – ispričao je sjajni Stoter. | |
|