IZVOR LjUBAVI
IZVOR LjUBAVI
IZVOR LjUBAVI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DOBRO

PrijemPortalLatest imagesRegistruj sePristupi

Pustiš ga da ode, a on se vrati

Ići dole 
+2
Solveig
Palma*
6 posters
AutorPoruka
Palma*
Aktivan clan
Aktivan clan
Palma*

Broj poruka : 11980
Datum upisa : 30.11.2012
Godina : 103

Pustiš ga da ode, a on se vrati Empty
PočaljiNaslov: Pustiš ga da ode, a on se vrati   Pustiš ga da ode, a on se vrati Icon_minitime15/3/2014, 23:47

U mudrijaškim knjigama koje razotkrivaju tajne muško-ženskih razlika i odnosa, to vam je onaj princip lastiša. Nateže se, udaljujući se sve više, a kad olabavite, napetost nestane. Ako ga vučete, on se otima, ako ga pustite, miruje. A ako se lastiš pokida i on se ispali direktno u slobodu, a vi ništa… e pa, dešava se da se onda vrati. Zato što:

- Možda je mislio da najviše voli svoju slobodu, a onda je shvatio da je izgubio nešto mnogo bolje. Pa traži drugu šansu.

- Otišao je da radi šta hoće, u čemu ste ga sputavale, a onda se ispostavilo da uopšte ništa ne može da uradi. Sa vama bar zna na čemu je.

- Nije sposoban da podnosi emotivni pritisak, zahteve i obaveze u vezi. I to mu je jedno peti put da poblesavi i ode. A onda se vrati kao nov.

- Postigao je šta je hteo, isterao kera, smirio se. Vi ste mu sigurni. Do sledeće prilike.

- Slabić je. Ne zna šta hoće. I sebičan je. Nedostajali ste mu i on se, eto, vratio. Ako vi to tumačite pogrešno, vaša stvar.

Šta uopšte znači pustiti ga da ode? Možda ste zrela osoba, pa poštujete njegovu odluku, a niste prepoznali njegovu nesigurnost i potrebu da malo dramite, da bi video koliko vam je stalo. To onda govori o tome da on nije zrela osoba. Kako uopšte ne pustiti nekoga ko hoće da ode? Ucenjivati ga, praviti scene? Rade žene to. Valjda to spada u onu čuvenu žensku manipulaciju, koja podrazumeva da su muškarci nezreli i da ih ne treba pustiti da donose tako važne odluke.

A šta ćete vi sa nezrelim muškarcem? Da stalno razmišljate i taktizirate, da stalno manipulišete i zadržavate ga uz pomoć trikova?

[You must be registered and logged in to see this image.]

Može, dok je odnos igra u kojoj učestvujete samo vas dvoje. Šta ćete ako stvari postanu ozbiljne? Ako zatrudnite? Pa vam sva energija bude potrebna za pravi život? Kako ćete se osloniti na nekoga umesto koga morate da razmišljate o svemu? Gde je tu odnos, ravnopravnost, poverenje, pripadnost, tolerancija? Te dosadne, zrele osobine postanu neophodne u suočavanju sa ozbiljnim životnim izazovima, pre ili kasnije.

Dakle, pravo pitanje nije zašto ste ga pustili da ode, nego, zašto ste ga primili kad se vratio?

- Voleli ste ga i poštovali sve vreme i verujete da se on dozvao pameti, da je shvatio da ne želi da vas izgubi i da će od sada biti stabilan i neće vas ponovo ostavljati?

- Niste u međuvremenu sreli nikog boljeg i pouzdanijeg, a ne želite da budete sami?

- Iskoristili ste pauzu, pa ste uleteli u neke varijante, shvatili da to nije to i da treba da se držite onog što poznajete?

- Nije mu to prvi put. Tako on funkcioniše. Opet će da ode i opet da se vrati. Hoće li vam to dosaditi?

- Sad je vaš i sad će da plati. Došlo je vaših pet minuta, da mu se osvetite?

Svako ima svoje razloge i motive. Koliko su pravi ili pogrešni, pokazaće se. Možda se pokaže kad već bude kasno za igre i kad životni izazovi postanu teški i ozbiljni.

Ipak, ne zaboravite ljubav i nežnost. (Aleksandra Đorđević)

P.S. Ja mog (i svačijeg!) nisam pustila da ode ali otišao je jer voli svoju slobodu i želeo je da nađe nešto bolje... iskreno se nadam da je shvatio da se odrekao najboljeg. Neće se vratiti, to znam...
Nazad na vrh Ići dole
Solveig

Broj poruka : 2123
Datum upisa : 26.12.2013

PočaljiNaslov: Re: Pustiš ga da ode, a on se vrati   Pustiš ga da ode, a on se vrati Icon_minitime16/3/2014, 10:44

Ako je otišao, znači da mu nisam bila najbolja. I opet bi odlazio. Ko će to da trpi?
E, bolje je za njega - da mi se ne vraća.
Ako me rani, a ne ubije me, postajem mu najljući neprijatelj.
Neka ide! Njegov izbor! Daću mu i pare, da se snađe - za užinu.
Nazad na vrh Ići dole
Palma*
Aktivan clan
Aktivan clan
Palma*

PočaljiNaslov: Re: Pustiš ga da ode, a on se vrati   Pustiš ga da ode, a on se vrati Icon_minitime16/3/2014, 11:09

Sol, bravo! Onaj kamen je duboko u provaliji, nadam se.
On nije znao da si mu bila najbolja, u tome je štos, a neće mu biti lako kad to sazna.  hehe..  
Seti se onog: "Bože, oprosti mu jer ne zna šta radi!"
Mene je povredio ali mu neprijatelj nikad ne mogu biti... Samo sam mu poželela da bar jednom u životu oseti očaj koji sam ja osetila zbog njega.
Nazad na vrh Ići dole
Solveig

PočaljiNaslov: Re: Pustiš ga da ode, a on se vrati   Pustiš ga da ode, a on se vrati Icon_minitime16/3/2014, 11:16

Bog neka mu oprosti - u svoje ime.
Ja ne opraštam!
Nazad na vrh Ići dole
Palma*
Aktivan clan
Aktivan clan
Palma*

PočaljiNaslov: Re: Pustiš ga da ode, a on se vrati   Pustiš ga da ode, a on se vrati Icon_minitime16/3/2014, 11:46

Solveig ::
Bog neka mu oprosti - u svoje ime.
Ja ne opraštam!

'ajde, ne budi takva! Ljudski je opraštati...
 Zagrljaj ... ali ne zaboraviti!
Onom malo mom (i svačijem!) Bog neće oprostiti!
Nazad na vrh Ići dole
Solveig

PočaljiNaslov: Re: Pustiš ga da ode, a on se vrati   Pustiš ga da ode, a on se vrati Icon_minitime16/3/2014, 15:29

Napisala sam sad pola strane teksta. Moje viđenje takvih (naših i svačijih)... Sve sam, baš sočno, opisala... šta im treba raditi... i tako to.
I sve sam obrisala.

Da sažmem:
Ima onaj jedan zahvat, kad posegneš za sredinom njegovih pantalona, a onda između palca i kažiprsta ostaviš dovoljno razmaka za semeni kanal koji povezuje jaja s telom.
Oči će da izbeči! Iz lica će mu nestati boja, kao da si dole otvorila neku slavinu  hehe...
(Zahvat prethodi veoma jasnom cilju: odsecanje testisa! A on to instinktivno zna.)

Nema drugog načina, veruj mi! Smile 
Nazad na vrh Ići dole
Palma*
Aktivan clan
Aktivan clan
Palma*

PočaljiNaslov: Re: Pustiš ga da ode, a on se vrati   Pustiš ga da ode, a on se vrati Icon_minitime18/3/2014, 19:37

Solveig ::

Da sažmem:
Ima onaj jedan zahvat, kad posegneš za sredinom njegovih pantalona, a onda između palca i kažiprsta ostaviš dovoljno razmaka za semeni kanal koji povezuje jaja s telom.
Oči će da izbeči! Iz lica će mu nestati boja, kao da si dole otvorila neku slavinu  hehe...
(Zahvat prethodi veoma jasnom cilju: odsecanje testisa! A on to instinktivno zna.)

Nema drugog načina, veruj mi! Smile 

Sol, postoji i drugi nežniji način: raširenih ruku ga prihvatiš jer si jedva čekala da se vrati! A znaš li zašto? Voliš ga i znaš da on voli tebe... Nije mu to prvi put. Tako on funkcioniše. Opet će da ode i opet da se vrati. Samo je pitanje dali će/kad će to tebi dosaditi
Nazad na vrh Ići dole
Solveig

PočaljiNaslov: Re: Pustiš ga da ode, a on se vrati   Pustiš ga da ode, a on se vrati Icon_minitime18/3/2014, 20:02

O ne, Palma* !
Ne, ne i sto puta ne!
Jednom kad ode, otišao je. I odmah mi je dosadio!
Propatim, ali ga više ne puštam blizu sebe.

On može da funkcioniše kako god hoće, ali i ja funkcionišem na svoj način.
Nazad na vrh Ići dole
_Zana_

_Zana_

Broj poruka : 8809
Datum upisa : 04.08.2013
Godina : 60

PočaljiNaslov: Re: Pustiš ga da ode, a on se vrati   Pustiš ga da ode, a on se vrati Icon_minitime27/3/2014, 09:12

...onaj ko ode i trebao je da ode...povratka nema...obrishem kao gumicom...mogu da oprostim ali ne zaboravljam..msm,mozhda se takva osoba i promeni,pokaje,dodje joj "iz dupeta u glavu" ali hvala,meni ne treba..ne mislim samo na ljubavne odnose vec i na sve druge,medjuljudske..
Nazad na vrh Ići dole
trag

trag

Broj poruka : 2758
Datum upisa : 13.07.2013

PočaljiNaslov: Re: Pustiš ga da ode, a on se vrati   Pustiš ga da ode, a on se vrati Icon_minitime29/3/2014, 22:05

Ne treba biti iskljuciv ni sa cim, pa ni sa tim (ne)vracanjem. Ponos ume biti velika nezgoda, jos veća strah. Sta to znaci - znam: volim ga, voli me, ali vratiti se nece - Bog mu oprostiti nece!
Vrlo je komplikovana ta ljubav za ovu plavusu šmeker 
Nazad na vrh Ići dole
popovac

popovac

Broj poruka : 15823
Godina : 70

PočaljiNaslov: Re: Pustiš ga da ode, a on se vrati   Pustiš ga da ode, a on se vrati Icon_minitime31/3/2014, 20:12

Poslednji izmenio popovac dana 17/8/2017, 21:35, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
_Zana_

_Zana_

Broj poruka : 8809
Datum upisa : 04.08.2013
Godina : 60

PočaljiNaslov: Re: Pustiš ga da ode, a on se vrati   Pustiš ga da ode, a on se vrati Icon_minitime4/4/2014, 07:17

...otvori kavez i pusti ga da odleti,ako se vrati tvoje je a ako ne,nikada nije ni bilo..
Nazad na vrh Ići dole
Palma*
Aktivan clan
Aktivan clan
Palma*

PočaljiNaslov: Re: Pustiš ga da ode, a on se vrati   Pustiš ga da ode, a on se vrati Icon_minitime26/7/2014, 12:26

Zaslužuje li on drugu šansu?

Da li treba da obrišete njegov broj po kratkom postupku ili da još jednom odete na piće, pa malo razmislite, saznajte u ovom kratkom vodiču kroz drugi dejt.

Ne zaslužuje baš svaki momak šansu da vas ponovo vidi. Ali, ako vam se tokom prvog dejta dogodila jedna od sledećih stvari, ovaj dečko definitivno zaslužuje još jednu priliku.

Noć je prebrzo prošla
Ako ste se uhavatili zamišljajući šta ste sve mogli da uradite za ovo vreme koje ste proveli s njim, to definitivno nije dobar znak. No, ako vam je veče prebrzo prošlo, sve je jasno.

Možete prirodno da se ponašate
Na prvom dejtu, svi ulažemo mnogo truda u to da se pokažemo u najboljem svetlu. No, ako se kraj njega osećate opušteno i već ste ispričali ili uradili nešto što inače ne bi, to je dobar znak.

Pokazao je interes

Momci su zapravo vrlo jednostavni za čitanje. Sama činjenica da ste na dejtu, znači da je zainteresovan. Preostaje samo posmatranje načina na koji on komunicira s vama Ako često gleda na sat ili još gore, kucka na mobilnom, sve vam je rekao. Verujte nam, ako je zainteresovan, on će vam to i pokazati.

Nazad na vrh Ići dole
akica

akica

Broj poruka : 273
Datum upisa : 30.07.2017

PočaljiNaslov: Re: Pustiš ga da ode, a on se vrati   Pustiš ga da ode, a on se vrati Icon_minitime17/8/2017, 21:21

Otišla sam ja...
Previše je puštao sam sebe...
Znam, nije mislio da mogu otići...znam i da nije želeo da odem.
Previše povredjena, poljuljanog dostojanstva i samopoštovanja uspela sam da pobedim sebe!
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Pustiš ga da ode, a on se vrati   Pustiš ga da ode, a on se vrati Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
IZVOR LjUBAVI :: DRUŠTVO :: PSIHOLOGIJA-
Skoči na: