|
| Sirovina | |
| | Autor | Poruka |
---|
Solveig
Broj poruka : 2123 Datum upisa : 26.12.2013
| Naslov: Sirovina 20/3/2014, 10:45 | |
| Da li ste nekad upoznali osobu, koja apsolutno odbija svaku ideju o promeni na bolje? Da li ste pokušali da toj osobi ukažete na mogućnost promene? Kako je ta osoba reagovala na to?
( OSOBA može biti bilo ko: poznanik, komšija, prijatelj, partner,... možda i neko iz šire ili uže familije.)
Ispričaću moje iskustvo. Odmah mi je rekao: "Ja sam takav, kakav sam. Sebi sam dobar, a to, kako me drugi vide - mene ne dotiče. Nemam namere da se menjam!" Eh, da sam tad uzela to zdravo za gotovo, poštedela bih sebe uzaludnog napora - da od žabe napravim konja vranog. Nekakav neopisivi nagon, naterao me da iz te osobe probam da izvučem ono, za šta sam mislila da krije u sebi, pod plaštom sirovosti. Prvi (i poslednji) put u životu, nisam pokušavala da nekog idealizujem, već da ga vidim takvog kakav jeste. Da mu prijateljski i sa puno razumevanja ukažem na nakaradni stil života, koji škodi ne samo njemu, već i drugima. Samo da ukažem... ne da menjam. I do kakvog sam zaključka došla? Ti ga krstiš, on prdi!
Sirovina ostaje sirovina!
Ne mogu ja menjati nekog ko je odlučio da bude loš čovek, a još se i ponosi s tim. Ne vredi, jednostavno ne vredi. Malo li mu, iz njega samog, izvučem nešto dobro, eto njega opet - sa još nakaradnijim idejama, sa još podmuklijim delima... Tek da mi dokaže da on nipošto ne može biti dobar! Iz čistog inata hoće da bude zao.
Toliko želi da ga bije loša reputacija, da je spreman i da ubije, kako bi to potvrdio!
Dakle, moj savet (mada mi ga niko niko nije tražio): Ne pokušavajte da ispravljate krive Drine! Zaobiđite takvu osobu u širokom luku! Postoje nadležne službe koje se bave delikventima.
P.S. Epilog: OSOBA, iz moje priče, uhapšena je i suđeno joj je za teško krivično delo. Osuđena je na 20 godina zatvora.
| |
| | | SUMAR
Broj poruka : 8607 Datum upisa : 06.02.2014 Godina : 65 Lokacija : MRDA
| Naslov: Re: Sirovina 20/3/2014, 11:16 | |
| Pa sad kako se uzme pojam.-."SIROVINA" Kod mene u mom kraju sirovina postojji u sumi,polju,na ulici,kaficu i u kuci u kojoj zivim. Verovatno ima nekome kome i ja izgledam kao sirovina. Sve zavisi kako se gleda na to. Da li je pozitivan ili negativan pogled na istu. Ja sebe smatram pozitivnom sirovinom jer imam svoj stav i ne zivim od drugog misljenja odnosno uzmenm sta mi se dopada od tudjeg misljenja a odbacim ono sta mislim da nije u redu. Eto kratko za pocetak o...."SIROVINI" | |
| | | _Zana_
Broj poruka : 8809 Datum upisa : 04.08.2013 Godina : 60 Lokacija : Nedodjija:))
| Naslov: Re: Sirovina 20/3/2014, 12:31 | |
| ...davno sam nauchila da chovek mozhe promeniti samo sebe..
..evo jedne pesme o sirovini iliti shabanu,kako ih pop.zovu
Shaban
Kada dosao je Saban, covek sirovina Saban nije ime vec karakterna osobina sisao sa brda gde rakiju tocu hoce Saban da u gradu izda vinil plocu
Dosla je sa njim i lepsa polovina sisla da vidi sta je urbana sredina stala limuzina pored ce ve tea izasao a iz kola orient peva
Otkopcao 'sulju, a na grudima mu lokne picnuo se na nozi sportske sokne zalupio vrata da se cuje na daljinu na sebe skrenuo paznju i svoju limuzinu
Elegancija od njega se tu trazi a poodavno moda mu je u trecoj reciklazi na ulazu je bacao ko da su konfete sve same uvozne monete
Zapevao Saban kao da je u lugu kao da je usao u zadrugu u eto gazde pomenute kuce da vidi poljskog cveca dostignuce i pita
Sta se koji ud deres i ne bi on tu stao da mu nije dao kes ajde, ajde probaj vec kad si tu dok zagleda na svetlu valutu po valutu
Zasukao rukave valjane ekstreme cu da pevam, kaze, jebem li vam seme kao plug da je po asvaltu orao ali je gazdu kuce na saradnju primorao
Sab, sab, Sabane vajdu ga seljace sab, sab, Sabane
Tu prici nije kraj nesudjene zvezde postao sam svedok nevidjene najezde gazda bi meso Sabanove gracije a ja ga palim da kroz prozor baci je
A on ogleda pa je zagleda da pridje on nikom pa ni Sabanu ne da umesto da njive kopa, oblikuje brazdu ona je izgledom fascinirala gazdu
On je gleda da je priblizi erotici tu jaku konstituciju skladnu samo motici stidljiva je kaze on je hrabri da se smiri takva jutros nije bila jer iz kose zob joj viri
Sab, sab, sabanka banka mujspera sab, sab, sabanka
Okrecu se kada podje na lokalni bazar jer sada je prava mega star podigla je glavu hoda jako sitno na pozlacenim stiklicama to je vrlo bitno
Nekoliko puta iskrenula je stopalo kakav stil jako mi se dopalo minic krije do pola abdomen na estradi sto se nosi je paoru fenomen
Kvalitet iz butika odijela Saban nosi samo na svirke i posela prilaze mu sada i anonimne dame traze nabedjenoj zvezdi posvete i autograme
Lepsa polovina ekstremnih oblina isto kao momak joj je Saban sirovina isti aranzmani pjesme sranje za ve ka ve vizuelno reagovanje
Sto se vise skida tirazi ce rasti zlatni dijamanti platinasti imaju bre para to je jasno kao dan neka idu bre u ud sabanka i Saban | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Sirovina 20/3/2014, 12:34 | |
| Материја из које се обрадом добијају жељена ствар и велика количина нуспроизвода који се баца. | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Sirovina 20/3/2014, 12:35 | |
| ..nekako mi ova tema bash legla za zjb...Solveig izvini ako ti upropastih temu..
Sirovina
Lik koji jede sve, u ogromnim količinama. Ne postoji ništa što bi taj odbio.
-Evo mene opet, za ove dve pljeskavice.. -Šta ćemo od priloga u prvu? -Samo urnebes. -Druga? -Sve. -Sve? -Da, sve.. Imamo tamo jednu sirovinu, pojeo bi vam gospodjo i činije u kojim držite priloge.. | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Sirovina 20/3/2014, 12:36 | |
| Sirovina
Hrpa mišića i masti nabijenih na jednom balvanu od čoveka koji je spreman da izvrši najprostije operacije koje imaju veze sa fizikom i primenom sile.
Baš si seljak trebao si da zoveš kad si se selio da ti pomognem?!
Ma nije bio problem našao Sale Sirovina prebacili smo to za čas! | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Sirovina 20/3/2014, 12:40 | |
| Sirovina Nedopečen ručak neiskusne domaćice. - Milaaaa, vraćaj ovo pile u rernu! Ne da je sirovo nego će još i da prohoda! ..Evo,necu vishe da se zezam | |
| | | Solveig
Broj poruka : 2123 Datum upisa : 26.12.2013
| Naslov: Re: Sirovina 20/3/2014, 12:44 | |
| | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Sirovina 20/3/2014, 14:09 | |
| ..sada cu se uozbiljiti Sol.. ova tema me podstakla,posle uvodnog poriva za zezanje,da vas pitam..shta mislite kolki DNK utiche da budemo ovakvi,kakvi jesmo?Shta mislite da li genetsko nasledje odredjuje inteligenciju,agresivnost,romantichnost,jachinu karaktera ...ili i vaspitanje ima tu udela? | |
| | | Palma* Aktivan clan
Broj poruka : 11980 Datum upisa : 30.11.2012 Godina : 103 Lokacija : sunčana strana ulice
| Naslov: Re: Sirovina 20/3/2014, 15:16 | |
| Biću veoma kratka: Sirovina je osoba koja između ostalog veoma dobro zna da vam ugrozi telesni integritet, duševno zdravlje i sve lepo u vama.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Sirovina | |
| |
| | | | Sirovina | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
Ko je trenutno na forumu | Imamo 93 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 93 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 236 dana 26/10/2024, 09:40
|
BLOKADA KOPIRANJA | Zabrana kopiranja |
|