|
| Sergej Jesenjin | |
| | Autor | Poruka |
---|
_Zana_
Broj poruka : 8809 Datum upisa : 04.08.2013 Godina : 60 Lokacija : Nedodjija:))
| Naslov: Sergej Jesenjin 11/5/2014, 07:06 | |
| Ko sam ? Sta sam ?
Ko sam? Sta sam?
Ja sam samo sanjar, ciji pogled gasnde u magli i memli, zivio sam usput,ko da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.
I tebe sad ljubim po navici ,dete, zato sto sam mnoge ljubio,boleciv, zato usput,ko sto palim cigarete, govorim i sapcem zaljubljene reci.
"Draga moja","mila","znaj,doveka" a u dusi vazda ista pustos zraci; ako dirnes strast u covekovu bicu istine,bez sumnje,nikad neces naci.
Zato moja dusa ne zna sto je jeza odbijenih zelja ,neshvacene tuge. Ti si ,moja gipka,lakonoga brezo, stvorena za mene i za mnoge druge.
Ali ako trazec neku srodnu dusu, vezan protiv zelje,utonem u seti, nikad necu da te ljubomorom gusim, nikad necu tebe grditi ni kleti.
Ko sam? Sta sam? Ja sam samo sanjar, ciji pogled gasne u magli i memli, i volim te usput, ko da sanjam, kao mnoge druge na toj zemlji.
| |
| | | Romanticna dusa
Broj poruka : 3445 Datum upisa : 17.05.2014 Godina : 32
| Naslov: Re: Sergej Jesenjin 8/8/2014, 22:31 | |
| | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Sergej Jesenjin 13/11/2014, 07:02 | |
| Cvili Harmoniko
Cvili, harmoniko. Puca glava… Naviru zvuci vodoplavni. Pij sa mnom, kučko šugava, Pij sa mnom.
Obljubili te, opoganili- Pripadaš ulici. Zašto mokriš tim plavim pogledom? Hoćeš po gubici?
U baštu bolje idi, strašilo, Da plašiš vrane. Do bola si me zajašila Na sve strane.
Cvili, harmoniko. Cvili, stradijo. Pij, mešino šuplja. Ja bih onu sisatu radije- Još je i gluplja.
Među ženama nisi mi prvina. Ja sam vas mnogo….. Ali sa takvom, kao ti, strvinom, Prvi put smogoh.
Što bolnije, to bučnije, Čas tu, čas tamo, bez traga. Ja neću da se ubijem, Idi do vraga.
Sa vašom psećom skućnicom Vreme je da se oprostim. Draga, ja plačem, mučim se, Oprosti….Oprosti….
| |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Sergej Jesenjin 13/11/2014, 07:03 | |
| Hajde, ljubi me
Hajde, ljubi me, ma i kradom, Sve do krvi, de, da grcam. Ne slaže se s voljom hladnom Vreli nemir moga srca.
Prevrnute čaše, redom, Sred veselih nisu za nas. Jer, znaj draga, samo jednom Na zemlji se živi danas!
Gledaj mirno, kao u dan, S maglom sivom pogled združi – Mesec, kao žuti gavran, Iznad zemlje sada kruži.
Hajde ljubi – hoću tako. Trula je sad moja sreća. Gledaj tog što kruži kako I smrt moju već oseća.
Malaksava snaga pusta! Umirem – već korak gubim! Sve do kraja draga usta Eh, hteo bih ja da ljubim.
I san plavi nek me sretne, Smutnje moje nek prohuje, U šapatu trešnje cvetne „Ja sam tvoja“ – nek se čuje.
I nek čaša piće sveto Prospe preko dana sivih – Pij i pevaj, mila: eto, Jedanput se samo živi! | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Sergej Jesenjin | |
| |
| | | | Sergej Jesenjin | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
Ko je trenutno na forumu | Imamo 227 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 227 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 236 dana 26/10/2024, 09:40
|
BLOKADA KOPIRANJA | Zabrana kopiranja |
|