|
| Ljubavni stihovi po mesecima | |
| | Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Ljubavni stihovi po mesecima 6/5/2012, 18:22 | |
| Novom godinom zakićen januar, donosi svima poneki dar, bez tebe stalo je vreme, bolne prošlosti breme… ————————— Februar obojen u belo, ponosno pokazuje svoje odelo, a ja se opet budim sam, i sutra će isto biti znam… ————————— I ove godine će mart, obeležiti proleća start, uzalud krokusi cvate, kad ne mogu da te vrate… ————————— [You must be registered and logged in to see this image.]Opet liju aprilske kiše, ja ih molim da budu tiše, možda još uvek spavaš, možda mi se ipak nadaš… ————————— I ovoga ću cvetnog maja, prošetati do tvoga kraja, obrisaću našu klupu u parku, i tiho plakati u obližnjem šumarku… ————————— Promenljive ćudi stiže juni, čini mi se kao da se buni, bez tebe ne prima leto, na sunce je stavio veto… ————————— Kad zaboraviš juli pevao je Bebek, a ja još za tebe nemam lek, ne pomažu ni sva mora sveta, ni vrele noći ovog leta… ————————— Nasmejan nečujno stiže avgust, tako veseo a ipak pust, sećanje se zove sreća,a tuga je sve veća i veća… ————————— Na dunje miriše septembar, opet puštam onu našu stvar, shvatam da i jesen stiže, da si bar malo bliže… ————————— Oktobar se igra lišćem žutim, a ja tugu slutim, za tebe novu pesmu pišem, onda zastanem pa je obrišem… ————————— Vetar za sobom vuče novembar, a mi više nismo par, nedostaje mi džemper zeleni, i onaj pogled sneni… ————————— Decembar bolno arlauče, a kao da si tu bila juče, na stolu stoje tvoje rukavice, par reči i papirne maramice… |
| | | _Zana_
Broj poruka : 8809 Datum upisa : 04.08.2013 Godina : 60 Lokacija : Nedodjija:))
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi po mesecima 8/10/2013, 18:01 | |
| Ne budim te tek tako - Rade Šerbedžija
Nocas je ulicama nasega grada Prolazila kocija bijela, I bijela mecava vije Mutan dan... Do u tajne sobe nase stare ljubavi Trpim svoje i tudje sto me bije, I mrzlo mi je u srcu... Ne treba rakije - ne grije! Za tebe ljubavi govorim ove rijeci. Za tebe koju nosim u mozgu, Kao uzarenu kuglu djetinjstva, Kao ranu koju sam bolovao toliko puta. Za tebe koja si dio mene Duboko ukopana skoljka u kamenu. Miris borovine zauvijek zaboden u krv moju prokletu. Za tebe, zbog tebe, zbog sebe. Predlazem da saberemo nase siromastvo U dodir koji lijeci nasa srca, U koja je rdja pala sa bijelom igrom u samoci. Moj kriz placa racun ove noci. Ne kuni me imenom na koje je moja krv postala imuna Oguli narandzu, operi lice. Otvori se utjeho Zagrli me jako I probudi se Ne budim te tek tako. Za tebe ljubavi govorim ovu pjesmu, Za tebe koja si dio mene Duboko ukopana skoljka u kamenu, Za tebe sto u toplim rukama nosis ruze nijeme, I prosipas ih u suhu fontanu. Za tebe, zbog tebe, zbog Prevera, Zbog svih pjesnika ljubavnih stihova, I uprkos njima... Ne budim te tek tako. Otvori oci ljubavi i pogledaj kroz prozor Vani su zasijale gorcine, Tumaraju pomrcine i studen I bijela mecava u gradu vije Mutan dan... Pa i srce je pocelo sumjeti: "Divljak - ovdje je kvar!" Ne treba rakije - ne grije. Dok bije u njedrima dobro nam je. Gledaj! Nemoj da ti trazim oci Primakni se blize...jos blize Zagrli me ljubavi, zagrli me jako, probudi se Dragana, Ne budim te tek tako... | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi po mesecima 27/10/2013, 06:58 | |
| Senka
Zbog svega sto smo najlepse hteli hocu uz mene nocas da krenes, ma bili svetovi crni ili beli, ma bili putevi hladni il vreli, nemoj da zalis ako svenes.
Hocu da drzis moju ruku, da se ne boljis vetra i mraka, uspavana i kad kise tuku, jednako krhka, jednako jaka.
Hocu uz mene da se svijes, korake moje da uhvatis, pa sa mnom bol i smeh da pijes i da ne zelis da se vratis.
Da sa mnom ispod crnog neba pronadjes hleba komadic beli, pronadjes sunca komadic vreli, pronadjes zivota komadic zreli. Il crknes, ako crci treba, zbog svega sto smo najlepse hteli. | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi po mesecima 9/2/2014, 08:13 | |
| ZELJA
Želim da sam s tobom stopljena u ćutnji,
rasplamsalom dahu il' podnevnoj šetnji...
Probudjena želja talasa u slutnji
koja se kroz nemir iscrta u pretnji.
Šta ako je sve to samo igra čula,
samo treptaj rose, kratki ples leptira...?
Ako s prvim daškom vetrometnih frula
sve ovo u nama počne da se spira...
Zagledam u sebe, tražim tvoje oči,
i plaši me pogled s tim osmehom smelim.
Obojena slutnjom strahujem da kročim
i ne mogu ništa osim da te želim... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi po mesecima | |
| |
| | | | Ljubavni stihovi po mesecima | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
Ko je trenutno na forumu | Imamo 8 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 8 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 236 dana 26/10/2024, 09:40
|
BLOKADA KOPIRANJA | Zabrana kopiranja |
|