Srce učaureno i malo, u kocki leda , skoro od straha stalo, da će nestati u beskraju modrine. Ipak...diše boreći se za tren topline. Čudesno pronalazi put, topeći se od miline.
Utapa se u slapove tvog krvotoka i kuca iz dubine vodo žedji moje večne kao tvoja pritoka...
Najda M.
Najda M.
Broj poruka : 170 Datum upisa : 05.08.2013 Lokacija : Izmedju dva sveta
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 6/8/2013, 16:31
Plaše me tužne usamljene ptice, što na suvoj grani ćute, dok vetar pucketa kroz ogolelo drveće. Možda im život slomije krila. Ni cvrkuta, ni pesme, samo glave pognute u tišini. Ko zna...možda ni one nemaju sreće da vodu piju sa vrela ljubavi. Radost se od njih u nedodjiju sakrila.
Plaše me majko tužne ptice, toliko na mene liče...
Najda M.
_Zana_
Broj poruka : 8809 Datum upisa : 04.08.2013 Godina : 60 Lokacija : Nedodjija:))
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 7/8/2013, 08:13
Najda,kao i uvek,kada vidim tvoj nik,prochitam sve shto si napisala..drago mi je da te ima i ovde..veliki od mene..
Najda M.
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 8/8/2013, 13:40
_Zana_ ::
Najda,kao i uvek,kada vidim tvoj nik,prochitam sve shto si napisala..drago mi je da te ima i ovde..veliki pozzod mene..
Hvala Zana...biće me koliko mi vreme i dogovor sa ukućanima oko kompa dozvoli...
Najda M.
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 8/8/2013, 13:40
Pre ću odabrati samoću nego onoga pored koga ću i dalje biti sama jer ne čuje glas moje duše.
Najda M.
Admin Glavni Admin
Broj poruka : 1034 Datum upisa : 03.05.2012 Lokacija : xxx
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 8/8/2013, 13:50
Najda M. ::
Pre ću odabrati samoću nego onoga pored koga ću i dalje biti sama jer ne čuje glas moje duše.
Najda M.
Skromno je reći da si svojim dolaskom i pisanjem obogatila ovaj forum.. Hvala ti..
Najda M.
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 8/8/2013, 13:58
Admine dragi...tek sam došla...a i leto prolazi lagano...čim prodje raspust...eto mene još češće...sad ćere hvataju poziciju čim mene nema, što je i logično...
Borba za...
trag
Broj poruka : 2758 Datum upisa : 13.07.2013
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 8/8/2013, 21:51
Raduje me Tvoj dolazak
Najda M.
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 10/8/2013, 00:59
trag ::
Raduje me Tvoj dolazak
O hvala, hvala...
Najda M.
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 10/8/2013, 00:59
Pobedila strah, odškrinula vrata isčupala se iz paučine. Lepršajući uputila se ka Nebu ozvezdanom. Ne tako hrabra, dovoljno smela, da iskusim promene. Prepustila se kao grančica vetru da me povija, da se branim sama golim rukama. Da ojačam više, jer ko zna koliko me u zasedi srca bola čeka. Gde god da krenem, on me prati. Okopnih čekajući sreću da pljusne kao kiša, osveži tišine. Al' nema je,godinama. Ni blizu mog osmeha. Urotila se prolaznost i čežnja pusta, utrobu grizu. Žedj kao rdja peče.
A bila bi dovoljna jedna kap, samo jedna malena, melema sa tvojih usana, da vrisnem o radosti svojoj, da čuje ceo Svet.
Najda M.
Najda M.
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 10/8/2013, 23:52
Pamtim horizont u kom se utapaju Dunav i Nebo kao ljubavnici. Ti i ja, ćutljivi posmatrači uronjeni jedno u drugo očima.
I tišti me to sećanje pred nevreme. Srce treperi sluteći oluju punu nemira. I kišu vrelu, da njom niz obraze suzu pustim jednu malu, krišom...
Ma...ne mogu tišinom sve da savladam. Nadjačaću gromove vriskom...
Nestaće oblaci,razneće ih vetar. Radjaće Sunce zrake zorom, dok se noć sa Mesecom rastaje do sutona novog.
Sve prolazi i dolazi... Bezbroj krugova u beskraju.
Ja...tu gde jesam. Kao sivi kameni kip. Zaglavljena izmedju prošlosti i sadašnjosti, bez snage da načinim korak u sutra. A vreme kao pesak curi. Pomislim da tako okamenjena u ništavilu lebdim.
I onda dodolam sama, prizivam kišu... Taloži tlo pod mojim prstima, slaže tren za trenom, da ne propadnem u bezdan skupljajući hrabrost da uhvatim zalet i preskočim ovu dosadnu samoću...
A znam da hoću jednom, kad podignem glavu i pogledam pravo u oči neke, što sudbinom se zovu.
Najda M.
Najda M.
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 14/8/2013, 23:14
Medju pticama sanjam, obgrljena paperjem neobuzdanih krila. Možda te u snu proganjam, nesvesna daha koji rasipam po svilenom uzglavlju. Ne bih da te diram. Al' vetar me mami da mu prkosim, nebom kad se otisnem, zapevam pod mesečinom iz sveg glasa. Nadjačam talase Dunava, medju zvezdama kličem da tišinu urušim. Od ljubavi silne razletela se Svetom, i što te čuvam u srcu skrivenog od svih zaborava, tako se ponosim !
Najda M.
Najda M.
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 20/8/2013, 00:33
Moj pogled sakriven pod obodom šešira, ne krije tugu žene koja u samoći kompas gubi. Cigareta medju prstima, dim umesto tvog daha. Miris nikotina i mentola. Pelinkovac s ledom u omiljenoj čaši. I pesma koju voleo nisi. Slušam je po ko zna koji put. Nezasita muzike da u srcu titrajima poigrava.
A pomislih, da umrla sam...
Dogoreva prošlost u zaboravu. Baciću opušak, izgaziću ga gordo, da ga utabam u nemisao. Osmehnuti se tami praznoj. Jer tu negde svetlo moje slobode se krije...
Najda M.
MARINELA
Broj poruka : 6679 Datum upisa : 30.06.2013 Lokacija : Grad na zrnu soli
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 20/8/2013, 21:13
Pogled kroz prozor iza kog samoća i ja okrećemo peščanik u nedogled, čekajući da se dogodi čudo. Al' ništa sem huka vetra, i kiše koja kao rekvijem odzvanja od stakla remeteći tišinu. Mesec, iako pun, u mom pogledu izbledeo. Sve se utkalo u besmisao dosadne letnje noći. Omara se u dušu uvukla.
Nedostaješ... samo da iz šapata tvog čujem kako mi ime dozivaš...
U snu...jer java za nas ne postoji. Al' nesanica mi ne da ni u snu da ti se nasmešim... Kao da sam za tugu pupčanom vrpcom vezana.
Najda M.
Najda M.
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 21/8/2013, 12:47
To što sam se uvukla u sebe, što ćutim pognute glave, pored zamagljenog prozora, što ne želim iza okna da vidim ništa sem daljina, neka te ne brine. Do istine je dug put.
Nisam ni gluva , ni slepa...
U tišini tražim odgovore, za mnoga isčezavanja iz sebe. Utkana u vreme, prolazim. Lebdim izmedju sna i jave. Nikako da čvrstim gazom kroz danas krenem, da bi me bilo i sutra.
Ti ostani tu gde si... Ono čega nema, ne treba tražiti.
Čas je da razmrsim čvorove, otkinem se od čekanja u kom sve niti upetljah. Da krenem razumom vodjenja, kolosekom kojim kloparaju poslednji vozovi. Vukući srce što dalje od ponora...
Deo vidika otvoren ka sivilu, deo prikriven ispod pramenja kose. Sve je optička varka iza prividne avgustovske jeseni. I moja samospoznaja zbunjuje druge. U zabludu vodi lakoverne. Misli pod oklopom razuma. Godine me naučile, da ćutanje nije greška, već način da se ne spotakneš o reči spostvene...
Najda M.
trag
Broj poruka : 2758 Datum upisa : 13.07.2013
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 31/8/2013, 09:44
Godine me naučile, da ćutanje nije greška, već način da se ne spotakneš o reči spostvene...
P.S. Da li bi Ti bio problem da malo pises o samospoznaji generalno, ubedjena sam da bi bi tako profinjena dusica imala puno toga reci! Uzivaj [You must be registered and logged in to see this link.]
Najda M.
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 31/8/2013, 10:34
Imam dosta pesama o spoznaji,samo ih trebam naći...
Hvala što veruješ u mene...
Najda M.
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 1/9/2013, 20:56
Mom unuku Ognjenu za srećan polazak u prvi razred !
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 21/9/2013, 00:59
Prepoznala sam u jeseni ranoj melanholije primirene u osmehu koji zavarava ljude. Gledam list po list kao vene, nestaje negde pod koracima ljudi. Tako nestaje i moja potreba da u Suncu tražim utehu, u zracima znake. Vetar nudi mnoge odgovore, samo ga osluškivati trebam. I kiša lek za dušu moju biće, znam, kao i svake prethodne jeseni... Samo suze da pustim iz grotla moje vrele tišine, kapima rominjavim da liju, da ne primete ljudi, koliko patnja u jesen naraste ...
Najda M.
Najda M.
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 21/9/2013, 12:03
Rodiću te u maglovitoj auri snova kao svetlost. Uklesaću te u srce od kamena kao savršenu skulpturu mojih nedodira. Hladnu i glatku, kristalno čistu, ispranu suzama duše što ni pevati više ne ume.
Ti,slobodan i dalek leti, ako mermernim krilima zamahnuti možeš kroz vetrove daljina. Plovi, ako su ti jedra dovoljno jaka da režu bure što talasaju iz mojih plima neutoljene žedji za tobom.
U meni porobljen ti živi svetlucajući pod senkama mesečine, kao znak da još umrla nije iskra u tamnoj strani sveta što moje puteve rasvetljava.
Najda M.
Najda M.
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M. 27/9/2013, 20:18
Kao ikonopisac iscrtaću rečima molitvu vetrovima da mi te donesu iz daljina. Glas mi se izgubio u vrletima tišina. A srce bi da izmoli dolazak tvoj makar u snovima...
Najda M.
Sponsored content
Naslov: Re: Kapi duše u trenu istine - by Najda M.