Broj poruka : 1733 Datum upisa : 01.02.2013 Lokacija : Severno, severnije
Naslov: Re: I tuga je za ljude 1/2/2013, 21:32
First topic message reminder :
Do juče nisam znala za te I neću te sresti nikad više Moje te tužne oči prate Ja ne plačem, to padaju kiše!
Volela bih da ni tebi teško nije Da ljubav odlaskom presečeš kao mačem Sutra će drugo sunce da nas grije To kiša pada, ja nikad ne plačem.
Koliko smo noćas mi blizu Toliko su daleko dva naša grada Niz lice padaju biseri u nizu Ja ne plačem to kiša pada.
Šta su tri dana i tri noći šta je život, naš život celi šta je ono što nas spaja šta je ono što nas deli šta je ono što nas rastužuje šta je ono što nas veseli? [You must be registered and logged in to see this image.]
Poslednji izmenio Miculy dana 1/2/2013, 22:02, izmenjeno ukupno 1 puta
Autor
Poruka
Palma* Aktivan clan
Broj poruka : 11980 Datum upisa : 30.11.2012 Godina : 103 Lokacija : sunčana strana ulice
Naslov: Re: I tuga je za ljude 21/2/2014, 23:44
Čekaću te.. Ti samo dođi. Nije važno da li je to mirna noć.. Ili umorni dan. Predzorje sanjivo. Dođi, jer ja umem samo da čekam.. Na grudima ona istina koja me nauči da budem tih da uzdahom zvezde ne uznemirim, i suzom bol ne dozovem. Na nekoj čudnoj liniji stojim i ne znam kuda ću poći... Jer čekam... Neki pogled obećan. Ruke da me zagrle... Čekaću, ti dođi... Dođi da ne zalutam u neka polja izgubljena, velika i nepoznata........milica.v
Trebala je svoj san, za barem, odsanjati sreću. Trebala je svoj mrak, za poneku suzu skrivenu. Trebala je njega, više nego slutila je.
U usamljenim šetnjama kao stvorenim za dvoje. U noćima sa zvijezdama, kada snovi nadu kroje. U krevetu što vapi za ugrijanom drugom polovinom. U jutrima sa kafom, kada joj treba dosuti mlijeko. U teškim danima, kada očekuje poruku na telefon. U sitnim satima, kada je tješi samo muzika sa radija. U trenutcima sa groznicom, kada joj treba jos jedno ćebe. U satima šutnje, kada nema odgovora na njena pitanja. U sekundama snenosti, kada traži njegovu ruku za zagrljaj. Na svaki rodjendan, kada očekuje poljubac i cvijet. Na svaki blagdan, kada joj treba neko za ples.
I da njen osmijeh izmami njegov, i da njene usne prepoznaju njegove, da pogledi budu dosta za savršen dan.
Trebao je svoj san, za barem nadati se sreći. Trebao je svoj mrak, da ne vidi koliko često čaša prazna je. Trebao je nju, više nego slutio je.
U koračanju kroz staze njihovih dodira. U plaču bez suza i bez oprosta. U jutrima bez sunca na prozoru. U krevetu što vapi za njenim mirisom na drugoj strani. U teškim danima, kada mu treba samo njen glas. U sitnim satima, kada je sluša kako diše. U trenutcima bolesti, kada mu treba njena ruka na celu. U satima nemira, kada mu treba njen spokoj. U sekundama umora, kada ga uspavljuje njeno milovanje. Na svaki rodjendan, kada mu pokloni dar. Na svaki blagdan, kada mu treba neko za ples.
I da njegov osmijeh izmami njen, i da njegove usne prepoznaju njene, da pogledi budu dosta za savršen dan.
Trebali su svoj san, za barem prepoznati sreću. Trebali su svoje sitne radosti skupa, u pričama, koje su, do tada, samo slušali. Trebali su jedno drugo, više nego slutili su. (Mario Vranješ)
Palma* Aktivan clan
Broj poruka : 11980 Datum upisa : 30.11.2012 Godina : 103 Lokacija : sunčana strana ulice
Naslov: Re: I tuga je za ljude 24/2/2014, 22:43
[You must be registered and logged in to see this image.] Renata Cvetkov: PIJANA PESMA
Sipajte mi vino u pesmu. Natočite do vrha. neka se podave reči o ljubavi, kao pčela u čaši. Nek se zatetura pijani zarez, i sruši sve prideve kojima sam opisivala njegove usne medene.
Naspite! Ne stedite! Reči su žedne ostale. Usne ga se nisu naljubile. Stihom ga na moju dušu prospite. Neka mamurno srce u mojoj pesmi, bar na trenutak zaboravi, koliki uzdah u svakoj strofi nose slogovi.
I, molim vas, ne pitajte ništa, jer, šta vi znate o mojoj boli? Samo sipajte još po jednu litru u svako slovo. Možda će, tako pijan, bar malo da me voli...
Palma* Aktivan clan
Naslov: Re: I tuga je za ljude 25/2/2014, 19:39
[You must be registered and logged in to see this image.] Anđelko Zablaćanski: POTRAŽI ME
Potraži me u paučini svojih sećanja u suzi neisplakanoj u kajanju kad gresi navru na oči.
Potraži me u zamuklom dodiru usana u mirisu uvelog lišća u pogledu kao beznađu zaborava.
Potraži me u ogledalu prošlosti naše u nemiru tvojih snova u rečima što bolno ćute u tebi.
Potraži me i kad sneg mi sve tragove skrije kad samoća dušu ti skoli potraži me jer jedna senka te još voli.
Cura fina
Broj poruka : 1693 Datum upisa : 30.12.2013 Lokacija : u šumi
Nemoćna da dokažem, da te zagrlim i pokažem kako je kad vetar njiše brezu od dodira usne da osetiš jezu.
U kap kiše da se pretvorim na dlan ti padnem i želje ostvarim umesto suza poljupcima licem ti potečem umesto tuge, srećom vene ti otečem.
U belu zoru da se odenem, prvim suncem osmehe uberem, na prvu kafu da ti zamirišem u buđenju mog oka da vidiš kako dišem.
U hladnoj noći toplinom tela da te pokrijem od noćnih mora i bola u srce da te sakrijem, na grudi privijem svaku tvoju ranu danima i životu koji bez nas idu naredim da stanu.
Nemoćna da dokažem da te zagrlim i pokažem da na nebu želja samo jedna zvezda meni sja a u moru tuge bez tebe živim ja.
Ljiljana Vojnovic
_Zana_
Broj poruka : 8809 Datum upisa : 04.08.2013 Godina : 60 Lokacija : Nedodjija:))
Naslov: Re: I tuga je za ljude 3/3/2014, 06:42
Odavno je stao sat tuga dise mi uz vrat kad trudim se da pravo gledam.
Dusa si smrtonosna ja previse ponosna a znaj da nemam sna.
Od sjaja do pepela ljubav nam je presela sa casom sam od sedam do sedam.
Nista bolje nije mi a to nece znati svi a znam samo ja samo ja, samo ja. . Samo tuga ostala a mnogo me kostala ova ljubav koju nikad prezaliti necu.
Moje pesme znaju svi u svakoj ime cujem ti reci, tugo, kako sad da pozelim ti srecu.
Cisto da znas da sam na dnu kad hoces, potrazi me tu.
Volim ovaj prazan stan slep sam, ali hodam sam i tako ce biti jos dugo.
Ni ja ne zaostajem vec biljka postajem a tako sam volela.
Isto pice, isti sto i sve je vec vidjeno al’ sta cu kad ne znam za drugo.
Na dusi mi tegovi a to nece znati svi a znam samo ja samo ja, samo ja.
Tojota
Broj poruka : 2191 Datum upisa : 09.10.2013
Naslov: Re: I tuga je za ljude 5/3/2014, 18:43
MARINELA
Broj poruka : 6679 Datum upisa : 30.06.2013 Lokacija : Grad na zrnu soli
Naslov: Re: I tuga je za ljude 5/3/2014, 18:54
Cura fina
Naslov: Re: I tuga je za ljude 5/3/2014, 21:00
[You must be registered and logged in to see this image.] Ti najbolje poznaješ zrak koji umire u mojim očima. Svaki dan u isto vreme. Vreme kada se uzdah otrgne iz grudi...Zaboli...Zaćuti.... Ti najbolje čuješ i to što ne izgovorim, kada usne ostanu neme. Svaki dan u isto vreme. Vreme kada bi rekao u ovom nedostajanju, svu svoju patnju.. U obliku pesme, i jutra koje nosi samo jedan miris. Ti najbolje razumeš, miris stvarnosti..Prekinutog sna.. Svaki dan u isto vreme, vreme kada sklopim oči. I kada vidim samo jedno.. Sreću na dlanovima najnežnijih ruku.... Ti najbolje razumeš, taj zrak u mojim očima... Suzu koja je zastala.. Umorna... (nn)
_Zana_
Naslov: Re: I tuga je za ljude 9/3/2014, 13:22
Kemal Malovčić Tugo, tugo
Sudbo kad cu srecu kao brat ja stobom da djelim, da djelim, da djelim samo ljubav da mi uzmu iz narucja ne zelim, ne zelim, ne zelim
Da mladost, iz ruku mi brate, moj sevap ne diraj, ne diraj, ne diraj a, sudbo, surova si, neka si, sudbo
U mom srcu krvi nema moje tijelo je bez vena
Moj zivot je samo sjena kojoj druge strane nema
Tugo, tugo moja vjerna drugo srecu, radost sve si meni tugo
Kad pozelim da me nema da mi zivot klopke sprema kad pozelim da me nema kad mi zivot klopke sprema da se selim ne znam gdje pusto mi je pusto sve
Moja ljubav kako pocne tako joj i kraja vidim
Moje suze sve su gorce ja se svoje srece stidim
Kad pozelim da me nema da mi zivot klopke spremna kad pozelim da me nema kad mi zivot klopke sprema da se selim ne znam gdje pusto mi je pusto sve
Tojota
Naslov: Re: I tuga je za ljude 10/3/2014, 16:53
Tojota
Naslov: Re: I tuga je za ljude 10/3/2014, 16:56
Palma* Aktivan clan
Još pamtim tvoj glas... I onaj dodir niz obraz što kruži... Poslednji put... Kao predaja... Ti odraz si moj u dnu ogledala... Duboko negde tvoj trag duša ne zaboravlja... Ptica slomljenih krila moja su sećanja... Hramlju niz dolinu suza... U meni... U snegu izdahnula...
Još pamtim tvoj glas... I onaj zagrljaj što kožu prži... Poslednji put,kao predaja... Više nas ne spaja ista bol, samo laž... Izdaja... Gde li si sad...? Možda prepoznaćeš put do mene u snovima... Nekada... U tvojim očima... Horde divljih konja crnih kopita... Nema nas... Milion godina samoće, bola i osuda... U tvojim očima.... Sve je laž...
Još pamtim tvoj glas... To je istina... Više nas ne spaja ista bol samo sudbina... Da nema nas... Nema nas... Možda prepoznaćeš put jednom u snovima... Onaj trag... Isprekidan niz od suza vlažan i umoran, negde u nekoj priči, pričanoj nekome ko zna... Da ljubav je prošla kraj duge od kada si moja bol... Možda prepoznaćeš put jednom u snovima... Put do nje... Nekada...
(Havri)
Tojota
Naslov: Re: I tuga je za ljude 15/3/2014, 09:14
Tojota
Naslov: Re: I tuga je za ljude 18/3/2014, 08:26
_Zana_
Naslov: Re: I tuga je za ljude 20/3/2014, 09:00
...tuga je osecaj koji,ako duzhe potraje ,mozhe da razori psihofizichko zdrvalje...ponekad je teshko oteti joj se...koga uhvati u svoj zheljezni zagrljaj,ne pushta ga lako...stezhe ga i davi dok dushu ne ispusti...ima lek i za tugu...okruzhite se prijateljima,mrdnite iz kuce ,proshetajte pored vode i videcete kako se lakshe dishe..
Cura fina
Naslov: Re: I tuga je za ljude 23/3/2014, 10:44
[You must be registered and logged in to see this image.] Ljiljana Vojnovic: DŽABA MI SVE
Džaba mi sve želje sveta kad ni jednu s tobom da ostvarim u čekanju tužnom provodim dane na rubu nade da u tvom zagrljaju ću da ostarim.
Džaba mi pesma i duša na dlanu svi pusti snovi što nikad ne staju uperen pogled u pravcu toplog juga kad uz tebe jutra nikad da svanu.
Džaba mi osmesi kad znam da ne leče tugu mirisna proleća i cvrkut ptica u lugu ruke pune darova kad ih ne poklanjam tebi srce puno ljubavi koju krijem duboko u sebi.
Džaba mi duša kad gori na lomači bola kad jecaj ne čuje sudbina kleta ispod maske mira drhtim gola sa vriskom se stapam kao ukleta.
Džaba mi suze kojima molitvu zalivam kad u noćima dugim smiraj ne nalazim vrelo telo koje dodirima tvojim ne otkrivam san u kom te vidim a nikad ti ne dolazim.
Džaba mi uteha kojom hranim dane kad čežnja gladna tebe osta oči kojima bez prestanka vidam rane kucajući na vrata raja poput nepozeljnog gosta.
Džaba mi usne kad žedj ih osuši uzdasi kojima ne grejem ti postelju kad nemoćna gledam kako sreću ruši ta klica sumnje koju posejaše u duši.
Džaba mi život kad ga ne živim pokušaj svaki da ustanem sa dna sa boli ovom nevoljno se mirim ko nesrećno voli taj najbolje zna!
_Zana_
Naslov: Re: I tuga je za ljude 29/3/2014, 08:05
Dan kao san jutro puno mirisa dusa prepuna a ti ne znas gdje pripadas
Ma stisni zube, digni se, kreni i tuga je za ljude budi hrabar, dotakni nebo umiri se, osjecaj
Kladim se u sve da poslije kise dolazi Sunce kladim se u sve da bit ce puno bolje neg' juce
Vjeruj mi da te svaki pad jos jacim cini umiri se, osjecaj
Pusti srce da vodi te gdje ne smijes sam ne boj se nikoga tvoja dusa put vec zna
Ma zgrabi zivot, ne daj da ode bez smijeha dan ne vrijedi daj najbolje od sebe sto mozes umiri se, osjecaj
Palma* Aktivan clan
I ostaće trag u sećanju, jedna reka što nikuda ne vodi, zarasla korita, bez obala, u očaju, Obrisi crnog mrtvila, zasejanog na zemljištu jalovom, Pola moga sveta, poklonjenog, dalekim očima...
Čežnja, obrasla mržnjom, i usne koje pamte poslednje poljupce, Ime, nezaboravljeno, koje ne spominjem, Tišina, zagluvljena ćutanjem, i u grudima nabubrela duša, koja bi da iskoči, da izađe...
I ostaće trag zavejanih snova, negde između ponoći i jutra, Nagrizeno srce, otuđeno, Zalogaj, hladnog vazduha, među mojim zubima, Cvili, još uvek istina, da bez tebe ne mogu...
...ni napred, ni nazad, u svom ćutanju...
...gorki...
_Zana_
Naslov: Re: I tuga je za ljude 9/4/2014, 16:07
Tuga
Poljubi me, zacaraj me sobom, zatvori mi oci cutanjem; da, u trenu zaborava, tobom zivim kao senka lutanjem.
Bice mi se, tmulo od gorcine, zaželelo tudjeg zivljenja: jednog trena sopstvene daljine, jednog daha bez protivljenja.
Poljubi me, zacaraj me, svedi sasud srca do izlivanja; obaj dusu,uzmi je, izvedi, da pocine od prebivanja;
da, u trenu zaborava, tobom zivim kao senka lutanjem, sklopim oci umorne nad sobom, i iscilim u te cutanjem.
B.Zivoinovic Massuka
Tojota
Naslov: Re: I tuga je za ljude 16/4/2014, 09:57
Tojota
Naslov: Re: I tuga je za ljude 30/4/2014, 09:02
_Zana_
Naslov: Re: I tuga je za ljude 30/4/2014, 15:49
Palma* Aktivan clan
Ja ne znam kud ovo idu dani moji, ni kuda vode ove noći moje. Ne znam. Ni otkud magla ružna na sve što se čekalo, ni otkud nemar jadni na sve što se radilo, ni zaborav otkuda, žalosni na sve što se ljubilo. Magla. Ko će da mi kaže noćas, šta meni znače lica i stvari i spomeni minulih dana? I kuda idu ovi dani moji I zašto bije tamno srce moje? Kuda? Zašto?
_Zana_
Naslov: Re: I tuga je za ljude 13/11/2014, 06:54
Da tuga ima oči Oslepila bi na prvom Peronu rođenja Obnevidela bi slutnjom Pogrbila se U očnom živcu Krmeljive stvarnosti
Da može da nasluti Koliko grči damar Rastegla bi se Kao praćka I odapela Najedanput Da prekine Bol
Ne bi se rastezala Po postelji sviknutoj Na memli postojanja Kao, polomljen zub Raskežen za ujed Prigrljen očnjakom Budućeg jecaja…
Da tuga nema trajanje Žmurila bi uzaludno Otimala se bolu Iskijala bi virus Bez posledica
Naga i spremna na blud U očima neznanca Spremnog Da je ponese U vreći za jednokratnost!