|
| Olovka pishe srcem! | |
|
+10trag Zvezdana Romanticna dusa Miculy SUMAR mrvica Cura fina Palma* MARINELA _Zana_ 14 posters | |
Autor | Poruka |
---|
_Zana_
Broj poruka : 8809 Datum upisa : 04.08.2013 Godina : 60 Lokacija : Nedodjija:))
| Naslov: Olovka pishe srcem! 4/8/2013, 17:13 | |
| First topic message reminder :
..naravno..gde god sam ja,ide i ova rubrika..ja cu ovde ubacivati sve shto volim a vi mi se ,slobodno pridruzhite.. | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
_Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 18/10/2014, 08:51 | |
| skrena pesma
O sklopi usne, ne govori, ćuti, Ostavi dušu, nek' spokojno sniva - Dok kraj nas lišće na drveću žuti, I laste lete put toplijih krajeva.
O sklopi usne, ne miči se, ćuti! Ostavi misli, nek' se bujno roje, I reč nek' tvoja ničim ne pomuti Bezmerno silne osjećaje moje.
Ćuti, i pusti da sad zile moje Zabrekću novim zanosnim životom, Da zaboravim da smo tu nas dvoje, Pred veličanstvom prirode! A po tom,
Kad prođe sve, i malaksalo telo Ponovo padne u običnu čamu, I život nov, i nadahnuće celo, Nečujno, tiho, potone u tamu -
Ja ću ti, draga, opet reći tada Otužnu pesmu o ljubavi, kako Čeznem i stradam i ljubim te, mada U tom trenutku ne osećam tako...
A ti ćeš, bedna ženo, kao vazda, Slusati rado ove reči lažne: I zahvalićeš bogu što te sazda, I oči će ti biti suzom vlažne.
I gledajući, vrh zaspalih njiva, Kako se spušta nema polutama, Ti nećeš znati šta u meni biva, - Da ja u tebi volim sebe sama,
I moju ljubav naspram tebe, kad me Obuzme celog silom koju ima, I svaki živac rastrese i nadme, I osećaji navale k'o plima!
Za taj trenutak života i milja, Kad zatreperi cela moja snaga, Neka te srce moje blagosilja! Al' ne volim te, ne volim te, draga!
I zato ću ti uvek reći: Ćuti! Ostavi dušu, nek' spokojno sniva - Dok kraj nas lišće na drveću žuti, I tama pada vrh zaspalih njiva.
Milan Rakic | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 9/11/2014, 17:05 | |
| Ostajte ovdje!... Sunce tudjeg neba Nece vas grijat ko sto ovo grije; gorki su tamo zalogaji hljeba Gdje svoga nema i gdje brata nije.
Od svoje majke ko ce naci bolju?! A majka vasa zemlja vam je ova; Bacite pogled po krsu i polju, Svuda su groblja vasih pradjedova.
Za ovu zemlju oni behu divi, Uzori svijetli, sto je branit znase, U ovoj zemlji ostanite i vi, I za nju dajte vrelo krvi vase.
Ko pusta grana, kad jesenja krila Trgnu joj lisje i pokose ledom, Bez vas bi majka domovina bila; A majka place za svojijem cedom. | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 24/12/2014, 16:58 | |
| Pokaži mi planinu gde stanuje mesec, nauči me kako zagrliti vetar; reci mi kuda, kuda trebam poći da naslutim senu?
Povedi me stazama usnulih zvezda, dopusti da pogledom poljubim kišu; reci mi kuda, kuda trebam poći da dotaknem dugu?
Ponesi me mislima da zarobim nebo, Spustimo se skupa po biser iz mora; reci mi kuda, kuda trebam poći da uhvatim sunce?
Reci mi kuda, kuda trebam poći da oživim snove, da mrtve u život vratim.
Z.D. | |
| | | Zvezdana
Broj poruka : 2588 Datum upisa : 09.01.2014 Lokacija : Negde medju zvezdama.
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 28/12/2014, 09:13 | |
| Ne trazi me vise pogledom, na ovom nebu prepunom tisine. Ne dizi glavu u oblake boja. Jer suza ce jedna iz oka da ti sine.. Ja sam samo prasina. Trag proslih, vremena davnih. Mene bi ubila tvoja blizina kao sto stene lome vali. Ja znam, tisina nocima prica. Najlepse reci sto u srcu stoje. Pa mi se stvore slike, u oblaku dima, Zvezdama su slicne, samo oci tvoje.
Love & Art | |
| | | Zvezdana
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 28/12/2014, 09:15 | |
| Ne veruj slučajnom blesku u mojim očima, to se tuga sa razumom bori... Ne veruj titraju na usnama... Nije to nagoveštaj osmeha... I ne veruj!... Ne veruj samo jednoj suzi.... Ima ih... Ima ih, bezdan da popune... Samo veruj!.. Veruj da u otišlim danima, godinama, sunce je sijalo, gasilo se, a ja sam te volela!... I nemoj žaliti... Neću ni ja!... Gasi se... Gasi se nada...Nestaje... Umire ljubav... Umesto suza nek liju kiše... Nek speru... Sve odnesu... Samo trag pljuska nek ostane, za ove naše godine... I veruj! Neću potonuti...Naći ću most... Preći ću... I veruj! Na drugoj strani čekaće neko... I neće dati da se vratim...Tebi!... Tugo!....
Love & Art, | |
| | | Zvezdana
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 28/12/2014, 09:22 | |
| Nisam ti nikada rekao šta osećam.. Možda sam zato bio nedostižan tebe i usana tvojih... Nisam ti nikad rekao da su zvezdama slične oči tvoje. Da samo one u mom srcu postoje, sve drugo bilo je nevažno.. Nikada ti nisam rekao da sam osmehe tvoje noćima snivao da sam u pesmama one najlepše reči od tebe skrivao... A znam, znala si za to....
Dragan Pjevac | |
| | | popovac
Broj poruka : 15823 Datum upisa : 30.11.2012 Godina : 70
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 28/12/2014, 09:44 | |
| Što to vuče dušu, (slabu, opustošenu, griješnu i istrošenu) natrag u prošlosti sušu? Što privlači duha spodobu hrabru no bojaznu, pitomu no opasnu, kod Vraga na pogodbu? Zašto se vraća pamet- bistra, no pomućena prisutna, al’ kratkotrajna, u tuge krevet? Odgovor leži tako prisno: u bolima prošlim, strahovima budućim; Zakopan beskonačno. | |
| | | popovac
Broj poruka : 15823 Datum upisa : 30.11.2012 Godina : 70
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 28/12/2014, 09:45 | |
| Misli uzavrle zadrhtaše Bludnu ženu prognaše Na kraj svijeta ; u tvoje ruke. Jecaj- nek završe joj muke. Za spasenjem joj tijelo vapi Iz srca pohrliše krvi kapi Uzbudiše ju u tom trenu Njene ruke za njim venu. I ljubav, o ljubav! Treba. Zbuni je svjetlost s neba I zatvore se oči u vapaju Osjetila za njim tragaju. I nađoše ga i osjeti i ruke Te od radosti puke Zanosom bludna žena Osta od njeg´ ispunjena. Potrošena i ogoljena, no napokon usrećena. | |
| | | djura
Broj poruka : 834 Datum upisa : 22.09.2014 Godina : 68 Lokacija : Vojvodina
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 28/12/2014, 10:43 | |
| | |
| | | Zvezdana
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 28/12/2014, 19:25 | |
| | |
| | | Zvezdana
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 28/12/2014, 19:26 | |
| | |
| | | Zvezdana
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 28/12/2014, 19:28 | |
| | |
| | | djura
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 28/12/2014, 21:23 | |
| | |
| | | Miculy
Broj poruka : 1733 Datum upisa : 01.02.2013 Lokacija : Severno, severnije
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 28/12/2014, 21:50 | |
| Od snova rastemo. Svi su veliki ljudi sanjari. Oni vide stvari u mekoj sumaglici prolecnog dana, ili u crvenoj vatri dugih zimskih večeri. Neki od nas dopuštaju da takvi snovi umru, ali drugi se brinu o njima i štite ih, neguju u lošim danima, sve dok ih ne dovedu na sunce i svetlo, koje uvek dolazi onima koji se iskreno nadaju da će se njihovi snovi ostvariti.
Thomas Woodrow Wilson | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 10/1/2015, 08:24 | |
| Nešto kao ljubav
Plašim se smrti
Plašim se odlaska iznenada
Nenajavljenog, neplaniranog
Nikome poznatog
Plašim se da odem
A da ne izgovorim sve
Što mojoj duši zadaje bol
Bojim se da ne nestanem
A da još jednom bar
Ne izgovorim da volim
Da volim reku i obalu njenu
Decu i njihov mir
Plašim se da ne odem
A da ne vidim nebo i more
Kako se ljube i lubav žive
Ne plašim se sebe
Plašim se vas u meni
Koji dolazite i odlazite
Ostavljajući strahove svakodnevne
Oko mene .. u meni
U sebi zatvoreni
U meni stvoreni Ljudi lepih duša
za let spremni međ ptice
Ako se ne uplašim sada
Dalje neću moći da trajem
Plašim se nestanka
Plašim se smrti iznenada
Svega se plašim | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 10/1/2015, 08:26 | |
| Ti, shto topish rechi kad se zvezde gase, dok jutarnja rosa svezhinu ti daje, kako da ti stihom uzvratim za ljubav, kad pred tobom nema sam, kad sve moje staje... [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 10/1/2015, 08:31 | |
| ..kad i poslednja kap kishe na zamlju padne,tad se zrno semena ne pomera sa zemljice crne.. ...znam da si negde tu,iako te ochi ne vide .. ..tvoj glas josh u srcu mi treperi,a tvoje ochi,plave kao safir,zauvek ce ostati negde kao sjaj... ..polako se rastajemo ti i ja,secanje ne da da odesh ali ljubav ostaje kao beli labud shto se u potoku umiva,i stanuje,dajuci mu krila slobode,da poleti,uvek kad se tebe seti... [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 10/1/2015, 08:33 | |
| ..ikada me poslednja kap suze stigne,tu sam da se dignem i kada se sve stene na mene sruche,nalazim i najsitniju trunchicu svetlosti nade koja mi na ranu pade. ..mozda jbi meni zaborav zakucao zajedno sa ledenom samocom , zajedno su savrshen par,kad se voleti mora a nemati koga srce hoce,ma sve je to nemoguce... [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 10/1/2015, 08:35 | |
| Sve poklone chuvajte, ne gubite Za izgubljenim ne zhalite . Stari momak kod ulaza u raj . Vec se umorio od suza i uzdaha . Ali on vidi kroz nas . I nece nam zapevati psalmu Pitace nas samo jedno: Jesmo li ziveli, jesmo li voleli..... ? Jesmo li ziveli, jesmo li voleli..... ? Jesmo li ziveli, jesmo li voleli.....? [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 15/1/2015, 07:05 | |
| Još jedan dan bez tebe sporo se vuče,zalaskom sunce pecati prolaznost svoju, gledam ga kako skriva svoju toplotu od mene i sa sobom odnosi još jednu neispunjenu želju moju. Slušam šum mora, opija me mirisom svojim u nežne talase zaranjam telo, čeznem za usnama tvojim. I ja kao i mrtvo more još u talasima samo živim, znam da je podnelo i gore, podneće i ove misli moje i doneti nadu danima mojim sivim. Još jedan dan bez tebe još jedan korak bliže sreći, šapuće more meni da ne čuje neko treći. | |
| | | djura
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 15/1/2015, 10:26 | |
| - _Zana_ ::
- Još jedan dan bez tebe
sporo se vuče,zalaskom sunce pecati prolaznost svoju, gledam ga kako skriva svoju toplotu od mene i sa sobom odnosi još jednu neispunjenu želju moju. Slušam šum mora, opija me mirisom svojim u nežne talase zaranjam telo, čeznem za usnama tvojim. I ja kao i mrtvo more još u talasima samo živim, znam da je podnelo i gore, podneće i ove misli moje i doneti nadu danima mojim sivim. Još jedan dan bez tebe još jedan korak bliže sreći, šapuće more meni da ne čuje neko treći. Zamisli /stvarnost/ i u potpisu ovo: "Sve je imo ništa imo nije" | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 1/2/2015, 18:34 | |
| Ti i ja (Gustav Krklec)
Osjećam živo srebro tvoje biti žednu kap u svakom zrncu krvi životno tkivo od drhtavih niti koje se raskida, raspleće i mrvi .
Želja ti je žarka. Još nikad ne ostade kap od mlaza koji dodirnuše usta. Ne znam zašto nema medju nama mosta kao da nas dijeli provalija pusta.
Prsti što bi htjeli da se čvrsto spletu u dva klupka vatre i srebrene slasti u prostoru dršću - sami su na svijetu u samoći žudnje, u prokletstvu strasti.
Tijela što bi htjela da se tijesno združe pretoče u jednu bujicu od milja venu, usamljena, k'o jesenje ruže jer na istom putu imamo dva cilja .
Ti bi htjela vječno, čemu nema mjere ja bi dao sve za zanos jednog časa. Ti sumnjaš u trenutak, a ja imam vjere, u vječnost trenutka u trenutak spasa.
Dodji sva od sunca, sva od vrele vatre na moj pusti ležaj, daj mi svoje krvi. Bolje da nas munja jedne strasti satre nego da nas mrtve (jednom) toče crvi.
Propadni u meni, pretoči se, daj se raspleti kroz moje vijuge i tkiva, sve je na tom svijetu samo kratka varka, Raj se osjeti za trenutak - a vječnost je siva !!! | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 1/2/2015, 18:43 | |
| Dan je onakav kakav se samo pozeleti mozhe...meko sa borovnicama lagano ispijam,nema kafeovako kasno..treba vitaminima razbiti pospanost i omamljenost...Neptun mi je u poseti i noc beshe suvishe kratka za ljudski odmor a san vishe nego chudan ali o njemu se ne pricha....O snovima se ,inache, ne pricha...to su sitne staze kojima koracha nash um na onim nivoima koji nisu svima i u svakom trenu dostupni.
"Pitaj dushu shta ti sledi ,da san vredi... Reci ce ti one snage,shto zlo s dobrim po sred vage ,znaju metat" Da li ima u prikrajku,oka mu i srca ladna jedna topla struja srece il je zivot pricha gadna koja njemu bore pishe, po sred lica mojih snova. Koja moje snove brishe ,kao kishe od olova a te truju mlada pluca u sred noci,sred svanuca i nikada prestat nece..."
| |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 1/2/2015, 18:52 | |
| Ponekad zalutam na ono mesto gde sam bez ikakavog razmishljanja jednostavno posegnula za tvojom ispruzenom rukom i pre nego si uspio trepnuti osetila toplinu tvog dlana...chitam shta neki drugi pishu bez zelje da uchestvujem...potom otvaram pretince po kompjuteru...gledam slike,neke vesele zhene koja lichi na mene...trepnem,saberem se i ukapiram da gledam u nekadashnju sebe..a nije bilo davno,samo jedna godina prodje...kako sve mozhe da se promeni u trenu..slusham Shuberta,Shumana,Vivaldija i ne chujem vishe one zvuke koje sam sa tobom slushala,chak i to m i je oduzeto.. | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 1/2/2015, 18:54 | |
| Der Mensch wird edel nicht durch das schöne Gewand Augen, Ohren,Nase und Mund zieren noch lange nicht seine Gestalt Ohne Seelenleben ist er bloss ein Gemälde an der Wand Sein Geisteswesen ist das Zeichen,was ihn füllt mit Gehalt
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! | |
| |
| | | | Olovka pishe srcem! | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
Ko je trenutno na forumu | Imamo 217 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 217 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 236 dana 26/10/2024, 09:40
|
BLOKADA KOPIRANJA | Zabrana kopiranja |
|