|
| Olovka pishe srcem! | |
|
+10trag Zvezdana Romanticna dusa Miculy SUMAR mrvica Cura fina Palma* MARINELA _Zana_ 14 posters | |
Autor | Poruka |
---|
_Zana_
Broj poruka : 8809 Datum upisa : 04.08.2013 Godina : 60 Lokacija : Nedodjija:))
| Naslov: Olovka pishe srcem! 4/8/2013, 17:13 | |
| First topic message reminder :
..naravno..gde god sam ja,ide i ova rubrika..ja cu ovde ubacivati sve shto volim a vi mi se ,slobodno pridruzhite.. | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
_Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 23/3/2014, 11:45 | |
| Neko sa svojim bolom ide Ko s otkritom ranom; svi neka vide. Drugi ga čvrsto u sebi zgnječi I ne da mu prijeći u suze i riječi.
Rad'je ga skriva i tvrdo ga zgusne U jednu crtu na kraju usne. Zadršće, zadršće u njoj kadikad, Ali u riječi se ne javi nikad.
Duša ga u se povuče i smjesti Na svoje dno: ko more kamen U njega bačen. More ga prima Dnom, da ga nikad ne izbaci plima. D.Cesaric | |
| | | Cura fina
Broj poruka : 1693 Datum upisa : 30.12.2013 Lokacija : u šumi
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 25/3/2014, 14:25 | |
| [You must be registered and logged in to see this image.] Ja sam sva od krvi i mesa, nisam od porcelana, niti od fine svile... Nisam ni marioneta! Ja sam jedna obicno posebna. Najvise svoja retko necija. Nemam predispozicije savrsene lutke. Nisam za ponekad, za razonode. Ja sam za trajanja za divote .
Ilijana
| |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 27/3/2014, 07:41 | |
| Presudna noc,ona razmislja Trenutak je istine,nema vise kajanja Svetla se lome,tlo pod nogama nestaje Mi shavatmo da sve prolazno je. Sta odlucuje razum a sta srce Gde je granica i ko odlucuje Ko drzi kljuc sudbine,kljuc srece Ko stane a ko se i dalje krece. U vrtlogu nistavila Ko vidi dugu na kraju tunela Ko veruje u srecu Ko je jos sanja... Ko veruje u sutra Ko slusa prijatelja Budala je zaljubljena Neko se njegovim zivotom kocka... [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 27/3/2014, 07:46 | |
| Umorno sunce zalazi za oblake i boji nebo u najlepse boje Posmatram prizor i gledam neke oci, A tako bih voleo da su tvoje. I ona je sada tu, cuva me i voli i na mojim usnama ostavlja svoj trag, ali ne zna da svaki njen zagrljaj duboko u dusi stvara mi boli i ne zna da jos uvek si mi samo ti draga. Oh,kako bih voleo da sam ptica da dohvatim sunce,pa neka me sprzi, kad me samo tvoja ljubav u zivotu drzi, a kad tebe nema nestajem i ja...
Poslednji izmenio _Zana_ dana 27/3/2014, 07:48, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 27/3/2014, 07:46 | |
| U meni veceras jedna reka razbija ogromna brda daleka, muci se, urlice, razmice klance i kida svoje zelene lance i tije kroz moje srce i pece i kroz oci mi kipi i tece.
U tebi veceras ista reka cudno je meka. Sva je od mleka. I cas je srebrna. I cas je plava. U njoj se tisina odslikava.
Svako u sebi reke druge pod istim mostovima sretne.
Zato su nase srece i tuge uvek drukcije istovetne. | |
| | | mrvica
Broj poruka : 426 Datum upisa : 31.01.2014 Godina : 49 Lokacija : Zrenjanin
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 1/4/2014, 23:29 | |
| Lisi me vida: gledacu tvoj lik, zapusi usi moje: slusacu te, onemi me: al' zvacu te kroz krik, bez nogu jos cu k tebi naci pute. Slomij mi ruke: hvatacu te srcem; zaustavis li srce meni, sam moj mozak tad ce kucati i bdeti; a ako mi i mozgom uzgas plam - na krvi svojoj ja cu te poneti
Rajner Marija Rilke | |
| | | SUMAR
Broj poruka : 8607 Datum upisa : 06.02.2014 Godina : 65 Lokacija : MRDA
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 1/4/2014, 23:40 | |
| Ostadoh te željan jednog letnjeg dana. O, srebrna vodo iz tudjega vrela. To je bilo davno. Svaka mi je staza danas obasjana suncem i lepotom. Sreća me je srela. Iz stotinu vrela žedj moja sad pije. Al' mira ne nadjoh nigde, jer me nikad vatra prve žedji ostavila nije. | |
| | | Palma* Aktivan clan
Broj poruka : 11980 Datum upisa : 30.11.2012 Godina : 103 Lokacija : sunčana strana ulice
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 3/4/2014, 19:20 | |
| | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 4/4/2014, 08:12 | |
| Tuga
Moja si verna pratilja, čime da te nagradim za sve ove godine vernosti Bol
Nimalo te ne volim Svakog gosta za tri dana dosta, a ti si već predugo kod mene
Strah
Što te duže znam Sve te se manje bojim A znam te već jako dugo
Ljubav
Opisana u Bolu, Tugi i Strahu
Život
Život mi proždire mladost A već se sprema da otegne dane moje starosti Nemam pravo da mrzim ikoga Ali sudbina zato predmet je Mog straha, očaja i mržnje
Vi koji mislite da čovjek je hrabri kovač svoje sreće očigledno još život niste okusili sve je to laž, samo utjeha Ne čekajte nakovanj i čekić Već molite Boga da sve ovo što prije prođe
Pitanje
Ima li smisla čekati san kada znaš da ti neće doći može li iko usporiti vrijeme, kada zna da će brzo proći ima li smisla gajiti nade kad nezahvalnost im dobro znaš i pjevati sreći balade kad do tebe joj nije stalo I da li je smisao laž što obavija sjene života odsjaj zlatnog omota sopstvenog očaja zabluda I ima li smisao smisla? I da li bi opasno bilo bez utjeha životnih živjeti što kriju životno sivilo Prezrenih ljepota na hiljade ti ludi svijete nudiš ali sve su tamo zablude jer upravo ti sudiš ko na njih ima pravo a za većinu ljudi one ostaju samo san. Ima li smisao smisla?
Angel Kalinovik | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 4/4/2014, 08:13 | |
| gasila sam svetiljku u sebi,i probudila san pustila sve skrivene snove,nade i ceznje da polete u daljinu, i disala poput biljke,ne budeci tisinu. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 4/4/2014, 08:14 | |
| When I Was Young
"A computer was something on TV From a science fiction show of note A window was something you hated to clean And ram was the cousin of a goat.
Meg was the name of my girlfriend And gig was a job for the nights Now they all mean different things And that really mega bytes.
An application was for employment A program was a TV show A cursor used profanity A keyboard was a piano.
Memory was something that you lost with age A CD was a bank account And if you had a 3-inch Floppy You hoped nobody found out.
Compress was something you did to the garbage Not something you did to a file And if you unzipped anything in public You'd be in jail for a while.
Log on was adding wood to the fire Hard drive was a long trip on the road A mouse pad was where a mouse lived And a backup happened to your commode.
Cut you did with a pocket knife Paste you did with glue A web was a spider's home And a virus was the flu."
| |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 4/4/2014, 08:15 | |
| -Secam se divnih dana i pesama svojih dugih tihih godina i mladosti svoje. Koje su to misli,kad ustanem,izgovorim prvo ime tvoje.
-Koji je to kljuc,sto vodi do srca tvog,a ja sam ga sakrila od drugih,i cuvam ga zauvek u srcu svom. Kad i poslednja kap kise na zamlju padne,tad se zrno semena ne pomera sa zemljice crne.
-Znam da si negde tu,iako te oci ne vide tvoj glas jos u srcu mi treperi,a tvoje oci,plave kao safir,zauvek ce ostati negde kao sjaj. Polako se rastajemo ti i ja,ali ljubav ostaje kao beli labud sto se u potoku umiva,i stanuje,dajuci mu krila slobode,da poleti,uvek kad se mene seti. | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 4/4/2014, 08:15 | |
| I kada me poslednja kap suze stigne,tu sam da se dignem i kada se sve stene na mene sruce,nalazim i najsitniju truncicu svetlosti nade koja mi na ranu pade. Mozda je nama zaborav zakucao zajedno sa ledenom samocom zajedno su savrsen par,kad se voleti nezna a imati koga srce hoce,ma sve je to nemoguce. | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 4/4/2014, 08:21 | |
| Budi svoj
Čovječe,
Osjećaš li pokatkad da si mal,
Toliko mal da bi te mogla prekriti tek jedna kap.
Osjećaš li da te guraju sa svih strana,
Da te gone na put kojim ne želiš ići.
Osjećaš li igru leptira koja završi prije no što si uspio ljubiti.
Osjećaš li smrad ovoga svijeta…
Svijeta koji vidi sve,samo bitno ne.
Osjećaš li se pokatkad kao dijete…
Nesigurno i uplašeno,
Spremno da pobjegne u najbližu rupu kako ne bi hodao po blatu.
Osjećaš li taj miris?
Širi se…
Ne daj da ti oduzme srce,
Samo još ono nešto vrijedi.
Čovječe,
Ne popuštaj,
Ne daj se masi,
Neka te gone,
Neka viču,
Budi svoj i drži uzde,
Hodaj naprijed uzdignute glave.
Neka su skupa,nek` ih je više,
Njih vodi sila,a tebe tvoje srce.
Nemoj plakati,
Ne pokazuj suze,
Zaridaj u sebi kad ne možeš više…
Na kraju znat` ćeš da bio si svoj!
| |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 4/4/2014, 08:21 | |
| Reci da je uredu…
Je li uredu ako sam slaba, lomljiva poput suhe grancice, da te zovem u pomoc, da prema tebi uputim pogled kao bolesnik na samrti i tažim utjehu? Molim te reci mi da je u redu… Je li uredu da od tebe tražem opraštaj za grijehe ucinjene pod djelovanjem zamagljenog uma, da tražim da sakriješ tragove zle prošlosti na mome tijelu? Molim te reci da je u redu… Je li uredu da pokušavam pored tebe u sebi pronaci nešto vrijedno što bi te zadržalo dalje pored mene, da se osjecam ukradenom i otetom iz ovoga svijeta, da ne znam put natrag niti da želim napustiti tvoj svijet? Molim te reci da je u redu… Je li uredu ako ti kažem da si me vratila s ruba svijeta i neizvjesnosti rupe u koju sam padala, da si mi otvorila oci i ispunila nadom svojim dodirima? Molim te, reci da je uredu… Je li uredu ako ti kažem da si pokupila komadice mene i ucinila me cijelom, da si sjedinila sve dijelove koji su se davno razisli po mracnim sumama zivota? Molim te, reci da je uredu… Reci da je uredu, jer ja ti otvaram i nudim sebe, u meni ces pronaci sebe kako kucas u mom srcu, teces mojim venama, prolazis kroz moja pluca… Reci mi da je uredu sto te ovoliko volim!
Je li uredu ako sam slaba, lomljiva poput suhe grancice, da te zovem u pomoc,da prema tebi uputim pogled kao bolesnik na samrti i tažim utjehu?
Molim te reci mi da je u redu…
Je li uredu da od tebe tražem opraštaj za grijehe ucinjene pod djelovanjem zamagljenog uma,da tražim da sakriješ tragove zle prošlosti na mome tijelu?
Molim te reci da je u redu… Je li uredu da pokušavam pored tebe u sebi pronaci nešto vrijedno što bi te zadržalo dalje pored mene,da se osjecam ukradenom i otetom iz ovoga svijeta, da ne znam put natrag niti da želim napustiti tvoj svijet?
Molim te reci da je u redu…
Je li uredu ako ti kažem da si me vratila s ruba svijeta i neizvjesnosti rupe u koju sam padala,da si mi otvorila oci i ispunila nadom svojim dodirima?
Molim te, reci da je uredu…
Je li uredu ako ti kažem da si pokupila komadice mene i ucinila me cijelom,da si sjedinila sve dijelove koji su se davno razisli po mracnim sumama zivota?
Molim te, reci da je uredu…
Reci da je uredu, jer ja ti otvaram i nudim sebe,u meni ces pronaci sebe kako kucas u mom srcu, teces mojim venama, prolazis kroz moja pluca…
Reci mi da je uredu sto te ovoliko volim!
| |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 9/4/2014, 16:08 | |
| RUKA
Gde je tvoja uska, tiha ruka, puna zvuka dok niz kosu klizi, puna reči kad se oko struka svije, kad se poput vitog luka slije s mojim telom? Prisni, bliži,
mi ćutasmo tad, a ona sama pričala je šta u tebi vri: cela sočna, topla, slatka tama ključala je njome; cela ti zvučala si kroz nju; cela drama
krvi naše, i bolna i draga, u snažni se izlivala zvuk, dok uz bedra svijao se naga tvoj drhtavi, vitki, lomni struk.
Gde je tvoja tiha ruka vita, da na somot oslonim se njen, pa da slušam kako šumno hita njenom krvi moga bila sen, kako čezne gladna, nikad sita,
da izljubi pore moje sve, šapćući ime moje? Pun sam zvuka tihe ruke tvoje, pun nežnosti i njene i svoje, i nje željan, željan nje.
| |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 10/4/2014, 08:31 | |
| NOKTURNO
Bojim se mrtvog lisća. Bojim se gaja punog rose. Odoh da spavam Ako me ne probudiš, ostaviću kraj tebe moje hladno srce. Sta to zvoni tamo daleko? Vetar u prozorskim oknima, moja ljubavi! Stavio sam ti djerdane od zornih dragulja. Zasto me ostavljaš na ovom putu? Ako odeš daleko, moja će ptica plakati i zelena loza nece dati vino. Sta to zvoni tamo daleko? Vetar u prozorskim oknima, moja ljubavi? Nikada neces znati, sfingo od snega koliko bih te želeo u svitanjima kad pljušti kiša i kad sa suve grane pada gnezdo. LORKA
| |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 10/4/2014, 08:32 | |
| Ruka koja te ljubila
Ruka koja te ljubila biće prah cigarete Hitra potočara srca prestaće da klepeće Toliko te je snatrilo neraslo u meni dete- A reč, koju ne kaza u nebu meni svetleće. Spasiće me krivih putanja andjeli iz tvojih šutanja.
PERO ZUBAC | |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 10/4/2014, 08:33 | |
| Zelim da znas nesto o meni i o nekim stvarima sto nosim pricala bi ti o strahu sto se krije u sjeni opisala sve ono sto boli i tesko podnosim
To danas uciniti necu pricati cu ti o ljubavi jer za tebe zelim samo srecu da na trenutak na nesrecu se zaboravi
Ljubav uzasno i nepodnosljivo boli ljubav je beskonacna sreca sretan je onaj koji voli a bezdusnog prati vjecna nesreca
Imati nekoga za svoje srce dati izvuci ono najbolje iz sebe da voljena osoba uvijek moze znati da se moze osloniti i racunati na tebe
Jer bez iskrenosti i povjerenja cini covjeka da gleda u prazno, odsutno uvijek se daje lazna obecanja i uvjerenja voljeti nekoga u lazi tako... je okrutno
Ljubav te ponekad na cudne puteve vodi ljubav te ponekada iscrpi ali covjek moze zbog ljubavi sve da prebrodi zbog ljubavi covjek i nepodnosljivo pretrpi
Ako iskreno voli prezivjeti ce i postati ce snazniji moci ce i gore stvari da preboli ali prema drugome ce biti njezniji
Bez ljubavi zivot smisla nema bez vatre u tebi da gori nema ono sto cini da ljubav postaje nijema da te pogled osobe sa nogu obori
Bez ljubavi je covjek samo lutka bez duse luta bezglavo putevima izgubljenih snova i vuce u smjerovima gdje vjetar puse u zelji da sve okonca i pocinje iznova
Sebe smatram sretnom zenom ti si izvor moje srece, za tebe mi srce gori iako putujem nemirnom rijekom voda je ugasiti nece goriti ce neumorno uvijek i voljeti cu tebe zauvijek
| |
| | | _Zana_
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 12/4/2014, 08:41 | |
| Zoveš li me ti to ponovo? Dođe veče. Umor se obavija oko mene kao ruke žedne ljubavi. Zoveš li me ti to? Sav svoj dan dao sam ti,svirepa vladarko,moraš li me lišiti i noći moje? Negde se sve završava, a nama pripada samoća tame. Zar je morao glas tvoj da je probije i mene da pogodi? Zar veče ne svira svoju svirku sna pred tvojim vratima? I krilate zvezde zar se nikada ne pružaju tiho na nebu iznad tvoje nemilosrdne kule?
Ne umire li cveće u tvom cvetnjaku nikada blago u prašini? Moraš li me zvati, nemirnice? Neka onda tužne oči ljubavi uzalud bde i plaču. Neka žižak gori u samotnoj kući. Neka splav vrati domovima umorne radnike. Ja se otimam od svojih snova i hitam na tvoj poziv.
Tagore | |
Broj poruka : 11980 Datum upisa : 30.11.2012 Godina : 103 Lokacija : sunčana strana ulice
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 16/4/2014, 20:47 | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]Goran Tadic: ŽELIM..!
Da hoću… Da hoću, svaka bi se zvezda sa tobom rimovala i svaka bi pahulja na tebe mirisala. Da hoću, ne bih mogao bez tebe. Da hoću, borio bih se za tebe. Da hoću, bila bi moja. Da hoću… …al’ neću, jer hoću da pokažem da nisam ni ja slab, hoću da veruješ da mi je svejedno, da misliš da takvih k’o ti ima na pretek, da misliš da mogu da biram, da misliš da sam voljen, da misliš da sam srećan, da misliš da te se ne sećam, da misliš da se ne kajem što se nisam za tebe borio… Da hoću, priznao bih šta hoću al’ neću, jer neću da znaš da te još uvek za sebe hoću, da mi još uvek nedostaješ i da bez tebe ništa neću. | |
| | | Miculy
Broj poruka : 1733 Datum upisa : 01.02.2013 Lokacija : Severno, severnije
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 16/4/2014, 20:53 | |
| Ludilo do bola
Neko ludilo krije se u meni, kao na gori list maleni ma koliko zelim slobodna od tog ludila biti, ne mogu ili ne zelim, ostavljena biti
Sanjam ono sto nije moje teoreske sanse tu nemam volim sto moje biti nece nikada i samu sebe u propast teram
Ljuta sam na sebe uvek iste greske pravim al' u snu kad ga vidim moje telo i dusa ozdravi
Ludilo do bola tako se zove ljubav moja jer nikada nisam bila nit cu biti, ljuba njegova.
M.I. | |
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 24/4/2014, 20:35 | |
| | |
| | | MARINELA
Broj poruka : 6679 Datum upisa : 30.06.2013 Lokacija : Grad na zrnu soli
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 24/4/2014, 21:18 | |
| | |
| | | Miculy
Broj poruka : 1733 Datum upisa : 01.02.2013 Lokacija : Severno, severnije
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! 24/4/2014, 21:30 | |
| Prošli su aprili i mi nismo više i nećemo biti ono što smo bili.
Sve tiše i tiše podnosimo dane, ovaj vidik sunca i magle i kiše.
Tu su ruže znane i promena ista, samo naše pesme već su poabane.
Danas nam ne blista kao nekad, pređe, pobeda i ljubav i budućnost čista.
Došli smo do međe. Još jedino java seća nas na doba sve bleđe i bleđe.
Svetlost, boja plava sad su izraz neba u kome se tužno i umorno spava.
Nama sad ne treba zagrljaj i cveće, da ukrasi mladost, sumnju pokoleba.
Nama doći neće snovi, što se kriju, zabuna života koju krv pokreće.
Ko haljinu čiju, meku i u svili nosili smo prošlost kao sreću sviju.
Prošli su aprili, i suze se liju što mi nismo ono što smo nekad bili
Vladislav Petković Dis[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Olovka pishe srcem! | |
| |
| | | | Olovka pishe srcem! | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
Ko je trenutno na forumu | Imamo 63 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 63 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 236 dana 26/10/2024, 09:40
|
BLOKADA KOPIRANJA | Zabrana kopiranja |
|