IZVOR LjUBAVI
IZVOR LjUBAVI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


DOBRO
 
PrijemPortalRegistruj sePristupi

 

 Najlepša ljubavna pisma

Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
AutorPoruka
Palma*
Aktivan clan
Aktivan clan
Palma*

Broj poruka : 11980
Datum upisa : 30.11.2012
Godina : 99
Lokacija : sunčana strana ulice

Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Empty
PočaljiNaslov: Najlepša ljubavna pisma   Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Icon_minitime6/2/2013, 21:09

First topic message reminder :E da sam pozvana da učinim nešto veliko i trajno.
Kao da sam s tvojom ljubavlju spremna da savladam sebe samu, svoju nemoć, svoj strah i svoju nepokretnost.
Da ti kažem da senke koje me progone ove večeri imaju tvoje lice, i one koje su žive, i one koje su mrtve, i one koje su mi nanosile bol, i one koje su mi donosile radost.
Senke nekih mojih života prepoznajem, a željna sam ih kao što sam željna tvoje ljubavi, dodira, postojanja.
Volim te, znači tražiti smisao, biti spreman i otvoren.
Volim te, znači živeti istinu i drhtati pri pomisli na tebe. Zahvaljujem ti se na svemu ma koliko to trajalo.
Ljubavi, siromašni su oni koji nikada nisu voleli! Ja ne želim da te učim već da te volim, to je viši stepen saznanja. Ako veruješ u sebe, za posledicu ćeš imati nesalomivu savitljivost koja odoleva svakoj oluji.
Tako će ljubav i život biti jedno. Volim te, zaista te volim.
Znam da mi ne veruješ i misliš kako ću te i ja jednog dana izneveriti. Zapamti, moja ljubav izdržaće prevare, Izdržaće veruj, izdržaće. Tera me silna potreba za tobom.
Tada i moj život dobija smisao. Moja sudbina dobija nove oblike osmišljene tobom. Zbog tvoje ljubavi ti oblici imaće neprocenjivu vrednost. Zar mogu očekivati više? Trenutno jedino moja ljubav ima svrhu, jedino ona daje vrednost ovom pisanju, jedino to duboko osećanje pripadnosti tebi donosi smisao koji iako polako izlazi iz mene, ostavlja me isceđenu i nemoćnu ma koliko želela da te ljubim, da ponovo vodimo ljubav na vrelom pesku...
Željo, postojiš uzalud! Zašto pobogu, mogli smo na taj tajni put krenuti zajedno. Šteta, jer moja ljubav za tebe nije ništa. Ne znam više šta govorim, pokušavam da ti objasnim, opišem stanje u kome se nalazim.
Kako da ti opišem to stanje, taj mamurluk duše, taj instinkt i strepnju, to lutanje, to ponižavanje. Kako te ponekad mrzim, ne mogu da te se oslobodim,, da se odvojim, da poželim drugog čoveka, a opet samo tvoje lice za mene ima smisla. Ponekad sanjam, kroz snove preživljavam one dane dok si me valjda voleo. Nije teško biti rob onome koga voliš. Neću da te pitam zašto je to tako očigledno. Da bi samo uvećalo moj bol ponekad mislim kako je sve to jedan trenutak u vremenu, trenutak između dva udarca. Kao neki tren u kojem svest pritiska moje biće i cedi ga izvlačeći esenciju koja se zove ljubav. Ponekad postajem dosadna i sebi. Ljubav pa ljubav.
Ponekad se pitam odakle dolazi ljubav, Odakle snaga i ta nemoć istovremeno? Otkuda oblaci tvog lica sto me progone iz časa u čas.
Zašto si ti postojan u meni, zašto ne mogu da te odvojim od suštine mog života? Kako, zašto, nije dovoljno reći samo volim te.
Plašim te se, želim te i bojim se tebe, mrzim te i ubijam te svakodnevno, jer ti si moj strah i moja groznica i moje nemanje, moja ograničenost, i moja tupost i sve moje gluposti. i sva moja dela, i ti si istina, i ona duhovna osama iz koje prolaze reči čudesne kao putovanja. Kada kažem volim te pomislim na ono što čini ta reč, na sve ono što si živeo, što ziviš i što ćeč živeti.
Koliko samo može da nedostaje zadovoljstvo milovanja, neznosti..
Volim te u vremenu mnogobrojnih života znači pobediti smrt,,znači nadu i smisao života, puteve ka tebi..Možda je sadašnja ljubav u ovom životu način da se naučim patnji..Ovaj svet ponekad je surov, ponekad nisam u stanju da razumem, ponekad ga prihvatam, ne volim ništa što znam. Predosećam da ćeš otići, da će te tokovi života odvući od mene. Šta nam vredi traganje za sobom ako se izgubimo pre nego što smo sebe pronašli Na putevima života ne postoje prešice. To je jasna svetlost saznanja. Mogu. Odlazim od tebe. Spašavam te mog prisustva, moje komplikovanosti, mojih nesanica i prevelike ljubavi koja ti je prešla u dosadu..Ona je uvek nešto drugo od onog što trenutno mislimo da jeste. Od moje ljubavi mogu uvek očekivati više. Zašto želimo da je se oslobodimo? Zašto obuzima tuga i radost, dva različita osećanja istovremeno? Znam, odlazim od tebe ali ne od ljubavi moje. Razumeš njenu dubinu i moj bol.
Ovaj odlazak nije smrtna presuda za našu ljubav. Ponekad želim da ti predložim da kreneš sa mnom da delimo život koji je ostao. Ali osećam da bih pogrešila i uplašila te. Ja ne sumnjam u tvoju iskrenost, u sve što si mi podario za ovo vreme ljubavi. Sad znam odakle izvire ta ljubav i sa tom spoznajom mogu da odem na put znajući da ćeš zauvek biti uz mene, u ledenom trajanju bez bola, patnje. jednom trajanju koje ne iskupljuje blažene ali i ne kažnjava grešne. To je sve za sada, za jedan život, za delić drvenog vremena u kojem se obnavljaju sve moje radosti i sve moje tuge, Ti si zaista moja ljubav za sva vremena! (Tatjana Debeljački)


Nazad na vrh Ići dole

AutorPoruka
Palma*
Aktivan clan
Aktivan clan
Palma*

Broj poruka : 11980
Datum upisa : 30.11.2012
Godina : 99
Lokacija : sunčana strana ulice

Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Empty
PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Icon_minitime27/11/2014, 18:46

Ovo sam dobila danas i moram podeliti sa vama...

[You must be registered and logged in to see this image.]

Dišući, želim da moj izdisaj tvoj udisaj bude ...

Volim te ljubavi moja srcem i dušom ... Voleću te dok postojim ! Znam, tako često i od mnogih izgovoreno, nekada tek da na tren zavara i začara, a sutra, već sutra samo iluzija i slomljeno srce i mnogo suza. Ovo je moje, i nije samo za sutra, ovo je za svako buduće sutra, i nije iluzija, i neće biti tih gorkih suza. Nisu ni fraze, laži, obmane, lepo osmišljene i '' skrojene '' reči koje mogu da dirnu, da uznemire, na trenutak oduzmu dah. To su reči koje samo duboko skriveni prostori u nama, i nama često nepoznati, mogu da nedre i poput uragana iznedre, da bi dodirnule srce i dušu voljene žene, reči zbog kojih telo zadrhti, srce zaigra, duša zatreperi, reči saznanja , ali i polusaznanja ...'' nesaznajno '' saznanje da tako nešto u nama postoji. Treptaj, otkucaj srca, oko koje zaiskri, a onda ljubav i večnost, sjaj u očima, spokojna duša, srce puno ljubavi. Voleti tako, znači živeti, voleti život, jer smo stvoreni da volimo, da budemo voljeni, da pružamo ljubav, da ljubljeni budemo. Ja samo tako znam da volim, i volim, jer u meni za tebe beskrajne ljubavi ima, beskrajne, neponovljive, verne, odane, postojane, strasne, one, zbog koje na trenutak ceo svet zavolim, ne znajući ni koga, ni šta, ni zašto. Ljubav je u meni. Dišem sa tobom, dišem zbog tebe, dišem da moji udisaji tvoji budu, i, da udišući moje izdisaje, večno živiš, jer želim da moj izdisaj tvoj udisaj bude, da moj život i tvoj život bude. Želim da nas i vazduh koji dišemo zauvek spaja i spoji. To je ljubav voljena moja, to je spajanje i stapanje duša, tela, života ... Tako te volim i zbog tebe postojim ... dišući, živim za tebe i tebi život dajem ...
Nazad na vrh Ići dole
_Zana_

_Zana_

Broj poruka : 8809
Datum upisa : 04.08.2013
Godina : 56
Lokacija : Nedodjija:))

Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Empty
PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Icon_minitime12/2/2015, 14:27

Najlepše ljubavno pismo na svetu napisao je Džoni Keš: Evo i zašto

[You must be registered and logged in to see this image.]
"Ti si predmet mojih želja i glavni razlog zbog kojeg postojim. Jako te volim". Dirljiva rečenica samo je deo divnog ljubavnog pisma čiji je autor jedan od najuticajnih muzičara na svetu, Džoni Keš...
Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia
Pismo koje je Džoni Keš 1994. godine napisao svojoj supruzi Džun Karter proglašeno je najlepšim ljubavnim pismom svih vremena u anketi britanskog osiguravajućeg društva Beagle Street.

VIŠE: Kristina Kovač: Evo koliko ga volim

Pismo vam prenosimo u celosti:

"Srećan rođendan, princezo.

Starimo i navikavamo se jedno na drugo. Isto razmišljamo. Čitamo jedno drugom misli. Znamo šta želimo bez ijednog postavljenog pitanja. Ponekad malo idemo na živce jedno drugome. Ponekad možda i jedno drugo uzimamo zdravo za gotovo.

Ali ponekad, kao danas, razmišljam o svemu i postaje mi jasno koliko sam srećan što sam život proveo s najboljom ženom koju sam upoznao. Još uvek me fasciniraš i inspiriraš. Tvoj uticaj čini me boljim. Ti si predmet mojih želja i glavni razlog zbog kojeg postojim. Jako te volim.

Sretan rođendan, princezo."

Inače ljubav između njih dvoje posredno se vidi i u poslednjem spotu koji je za pesmu "Hurt" uradio jedan od najvećih pevača u SAD. Između ostalog Keš u pesmi kaže:

"Sve koje sam znao, odlaze na kraju...", kada kamera prikazuje portret njegove supruge. Džun Karter umrla je u maju 2003. godine, dok je slavni pevač preminuo u septembru iste godine.
Nazad na vrh Ići dole
_Zana_

_Zana_

Broj poruka : 8809
Datum upisa : 04.08.2013
Godina : 56
Lokacija : Nedodjija:))

Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Empty
PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Icon_minitime12/2/2015, 14:28

Nazad na vrh Ići dole
Palma*
Aktivan clan
Aktivan clan
Palma*

Broj poruka : 11980
Datum upisa : 30.11.2012
Godina : 99
Lokacija : sunčana strana ulice

Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Empty
PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Icon_minitime24/4/2015, 17:59

[You must be registered and logged in to see this image.]

Po meni su ispisani hijeroglifi ljubavi koje samo tvoje oči znaju čitati ...
Ne nalazim ništa u sebi osim tebe i ljubavi koja nas neopisivo ispunjava radošću života. Tvoja ljubav me čuva, tvoja ljubav me vodi, ti si moje svetlo u tami, moj osmeh koji briše suzu sa lica, a osećaj koji me tebi nosi most koji spaja dve strane večnosti, tebe i mene. I sad, dok sedim u tišini svoje sobe i posmatram koliko sam tvoj, i sreća i tuga su tu, u meni. Sreća, jer znam da na ovom svetu za mene postojiš ti, tuga, jer nisi pored mene. Milujem te čarobnim rukama ljubavi punim nade u vreme koje će biti samo naše, kad će ruke s rukama biti spojene, kad će oči s očima biti stopljene, kad istim srcem budemo posmatrali svet boja oko nas. Sve svoje poklanjam tebi. Vredna si svakog mog udisaja, svih boja duge što mi život riše u ovim grudima snenim. Mojim nebom putuju slatke reči sa tvojih usana. Toliko toga si mi dala i u trenu celi život postavila u onaj lepši svet. Ti znaš što niko drugi ne zna, jer na tronu mog srca upijaš svaku kap koja se pojavi u njemu. Po meni su ispisani hijeroglifi ljubavi koje samo tvoje oči znaju čitati, i sad strpljivo čekam taj dan kad ćeš me čitati, kad ću biti tvoj i samo tvoj, kad će nas svemir poneti u okrilje onog sveta kojeg zaslužujemo ti i ja, jedina moja ... (Milos Misa)

Nazad na vrh Ići dole
Miculy

Miculy

Broj poruka : 1733
Datum upisa : 01.02.2013
Lokacija : Severno, severnije

Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Empty
PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Icon_minitime9/3/2017, 21:09

6) Džordž H. Buš Barbari Buš


"Ovo bi trebalo da bude pismo koje je lako napisati - reči bi trebalo same da naviru i, ukratko, ne bi trebalo da mi predstavlja problem da ti kažem kako sam užasno bio srećan kad sam otvorio novine i video najavu naše veridbe, ali, nekako, ne mogu da se izrazim kako bih želeo. Volim te, draga, svim svojim srcem, znati da me voliš, za mene znači život. Koliko često sam razmišljao o nemerljivoj radosti koja će biti naša jednog dana. Koliko će srećna biti naša deca što imaju majku kao što si ti.
Nazad na vrh Ići dole
SUMAR

SUMAR

Broj poruka : 8603
Datum upisa : 06.02.2014
Godina : 61
Lokacija : MRDA

Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Empty
PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Icon_minitime11/3/2017, 11:01

Rekla je da me više nikad neće voleti kao nekog svog,al da me takodje neće ni prestati voleti.Zauvek ću da budem neko koga će biti željna dok je sveta,neko koga će sanjati i Bogu se potajno moliti za njega.Volet će me kao nekoga koga je pustila da nađe svoju sreću,ali nikad više,nikad kao nekog svog jer mi se ni u najvećem ludilu neće vratiti.Života je malo,premalo.Vreme ide,ne staje.Želi da ima porod svoj,neki trag na ovome svetu.
Nekog ko će nositi moje ime da je večno seća na najveću ljubav i to onu nemoguću,onu tužnu do Neba.
Nije stvar ponosa,nije stvar ni inata i to je rekla.Stvar je njenog umora,i toga što ja nikad neću odrasti..."
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Empty
PočaljiNaslov: Re: Najlepša ljubavna pisma   Najlepša ljubavna pisma - Page 8 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole
 
Najlepša ljubavna pisma
Nazad na vrh 
Strana 8 od 8Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
IZVOR LjUBAVI :: KNJIŽEVNOST :: PROZA-
Skoči na: